Ny opptur for Simon Khan

MER JUBEL: Simon Khan har hatt en fantastisk sesong så langt i 2010. (Foto: Ian Walton, Getty Images)

Og det kan han takke Justin Rose for.

Simon Khan gikk til topps i flaggskipet på Europatouren tidligere i sesongen - BMW PGA Championship - men det var ikke nok til å sikre ham en plass i US Open. Dagen etter tapte han i omspillet for å kvalifisere seg til majorturneringen på Pebble Beach. Han var en av seks spillere som havnet i omspillet, der bare en av dem ikke ville få seg en billett til USA. Denne ene ble altså Simon Khan.

Det betydde samtidig at han var første reserve til å bli kalt inn dersom noen hadde trukket seg, og Khan hadde planer om å reise til California uansett - i fall nettopp det skulle skje.

Nå har han fått en invitasjon, fordi Justin Rose - som vant Memorial Tournament på PGA-touren sist helg - måtte ha vunnet minst en PGA-turnering til i løpet av det siste året for å få en invitasjon.

De nøyaktige reglene rundt dette, er ikke lett å bli klok på - ei heller finne noen forklaringer på - men det er nærliggende å tro at vinneren av Memorial hadde en fribillett inn i US Open, vel å merke hvis vedkommende ikke var blant de 50 høyeste rankede spillerne i verden og samtidig hadde vunnet en PGA-turnering til de siste tolv månedene. Konklusjonen er uansett den samme: Simon Khan får delta i US Open. Justin Rose får det ikke.

Khan, som feirer sin 38. bursdag dagen før US Open begynner, har hatt litt av en opptur denne sesongen, etter at han måtte tilbake til kvalifiseringsskolen i november. Han lå på 471. plass på verdensrankingen da han fikk en invitasjon til Wentworth bare tre dager før BMW PGA Championship gikk av stabelen. Han vant tittelen, ble 637.000 euro rikere, fikk spilletillatelse på Europatouren i fem år og en plass i neste måneds British Open. Det hele skjedde, til alt overmål, på hans kones bursdag.

Nå kan han altså glede seg til US Open også.

Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.