Ny pallplass på Lundgreen

PALLPLASS: Cecilie Lundgreen har gjort det til vane å havne på pallen i årets Nordea Tour. (Foto: All Over Press)

Cecilie Lundgreen spilte ikke god golf under søndagens sisterunde i Sverige, men beholdt plassen på pallen.

Lundgreen lå an til å kunne ta sin første seier på Nordea Tour lørdag, dersom hun tok seg forbi Daisy Nielsen og Maria Ohlsson som lå to slag henne før den avsluttende runden. Dessverre måtte Lundgreen en over par, mens Nielsen og Ohlsson leverte runder på henholdsvis fem og to under par.

Dermed ble det tredjeplass på Lundgreen med fire under par totalt, fem bak Ohlsson på andre og åtte bak suverene Nielsen som vant. Lundgreen gjorde fire birdies på sin runde, men tre bogeys og en dobbelbogey gjorde at avstanden opp til slutt ble for stor. Starten på runden var lovende, med to under par etter seks hull, men dessverre holdt det ikke helt inn denne gangen heller. I forrige uke ledet hun Norrporten Ladies Open med to hull igjen, men endte til slutt på andreplass.

Selv om seierene har uteblitt, har østfoldingen virkelig etablert seg som en av de mest stabile spillerne på Nordea Tour, og uke etter uke er hun med og kjemper i toppen. Dette var hennes syvende topp ti-plassering på 11 starter i år, og hun ligger på andreplass på Nordea Tours rankingliste, kun slått av Maria Ohlsson.

Sesongen nærmer seg nå slutten med stormskritt, og det gjenstår kun to turneringer av årets tour - Helsingborg Ladies Open 16.-18. september, og Nordea Tour Championship 30. september - 2. oktober.

 

 

Runde 2

Borregaard-spilleren leverte fredag en runde på 69 slag (-4) i Sverige, og er nå fem under for turneringen. Hun har kun to slag opp til teten med en runde igjen å spille. Forrige helg lå hun på andreplass i Norrporten Ladies Open før siste runde, en plassering hun til slutt også endte på. Forhåpentligvis kan hun gå hele veien denne gang.

Maria Ohlsson (Sverige) og amatøren Daisy Nielsen (Danmark) leder, og skal gå sammen i lederballen lørdag. Men hadde det ikke vært for to leie dobbelbogeyer for Lundgreen er det hun som hadde tronet på toppen av leaderboardet. 

Østfoldingen gjorde hele åtte birdies på sin runde, men etter to leie dobbelbogeys på det 4. og 16. hullet tapte hun fire meget kostbare slag. På det 16. hullet slo hun et skjevt utslag, men trodde hun skulle finne igjen ballen. Det gjorde hun ikke, og måtte dermed gå den lange veien tilbake til teestedet for å slå en ny ball. Vi krysser fingrene for at hun unngår de samme feilene imorgen, og endelig kan ta sin første seier på Nordea Tour. Dette er forøvrig den 10. cuten hun klarer i år på 11 forsøk, og hun har også stø kurs mot sin syvende topp ti-plassering i år. 

En som ikke klarer cuten er Nina Offenberg, som endte hele 18 over par.

 

 

Runde 1

Forrige helg var Cecilie Lundgreen (Borregaard GK) kun en hårsbredd unna å vinne Norrporten Ladies Open på Sundsvalls GK. Denne uken er hun klar til kamp igjen på Waxholms GK, og etter første runde har hun plassert seg på en fin sjetteplass. Den deler hun med Anna Magnusson fra Sverige og amerikanske Mary Mattson.

Lundgreen innledet med en runde på en under par, 72 slag. Hennes fem birdies og fire bogeys gjør at hun har fire slag opp til amatøren Louise Kristersson (Sverige) som leder turneringen. Hennes 68-runde var forøvrig banerekord på Waxholms GK. Kristersson leder med to slag på Caroline Larsson. 

Vi må ned til 52. plass for å finne neste nordmann på listen. Nina Offenberg fra Asker GK ligger syv over par, etter å ha gjort åtte bogeys og en birdie.

Det skal spilles tre runder, og turneringen avsluttes lørdag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.