Ny plan for Jiménez

SJEFEN: Miguel Angel Jiménez vil svært gjerne oppleve Ryder Cup en siste gang. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Miguel Angel Jiménez har likevel bestemt seg for å delta i Johnnie Walker Championship.

Spanjolen, som nå befinner seg på den niende og siste plassen som automatisk kvalifiserer ham for Ryder Cup, skulle opprinnelig delta i sin nevøs bryllup kommende lørdag. Nå har han gjort om på planene, fordi han ønsker å forsikre seg om at niendeplassen forblir hans. Han ble dyttet ned dit av Peter Hanson, som vant Czech Open etter et dramatisk omspill søndag.
Siste sjanse
Jiménez, som har vunnet Dubai Desert Classic og French Open i år, sikter seg inn mot sin fjerde Ryder Cup-konkurranse. Derfor bytter han ut Spania med Skottland og Gleneagles.
- Miguel føler at dette er hans siste sjanse til å få spille en Ryder Cup. Han så på poengsituasjonen på sin flytur tilbake til Malaga, og bestemte seg for å spille, sier Jimemez' manager, Sarah Phillips.
Jiménez, som ble nummer sju i sist helgs turnering, kan bli passert av Ross McGowan, Simon Dyson og Alvaro Quiros. McGowan trenger en topp to-plassering, mens Dyson og Quiros er nødt til å vinne.
Paul Casey, Padraig Harrington og Luke Donald kunne også ha kvalifisert seg, men de har valgt å bli i USA for den første av i alt fire sluttspillsturneringer. The Barclays, som er først ut, teller ikke i poengsystemet for Ryder Cup. Samtlige trenger derfor et wild card av kaptein Colin Montgomerie.
Usikkert for Molinari
Jiménez' beslutning betyr også at Francesco Molinaris plass på laget heller ikke er sikret. Han ligger i øyeblikket på sjuendeplass, men kan havne utenfor topp ni hvis McGowan vinner, Jiménez blir blant de seks beste og Peter Hanson havner på topp ti. Ross Fisher er trygg, så Montgomeries lag består enn så lenge av Lee Westwood, Rory McIlroy, Martin Kaymer, Graeme McDowell, Ian Poulter og altså Fisher. Peter Hanson er heller ikke hundre prosent trygg ennå.
Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.