Ny sjef hos Nike

Ny sjef hos Nike

NUMMER 1: Nike har verdensener Rory McIlroy, og en ikke helt ubetydelig annen golfer. Kommer Tiger sterkt tilbake i 2015? (Foto: Nike Golf)

Nike Golf beveger seg enda mer i retning Nike med utnevnelsen av Daric Ashford som ny sjef.

President of Nike Golf er Ashfords nye tittel. Han kommer fra stillingen som visepresident hos Nikes Jordan-avdeling og har jobbet for merket i 21 år. For golfere kan dette ha betydning for hva vi får fra Nike Golf i årene som kommer.

 

Utvikling av Jordanprodukter er ikke utenkelig. Keegan Bradley spiller med spesialsko fra den tidligere basketkongen. Michael Jordan er et stort varemerke i USA og store deler av verden, det må man utnytte i alle deler av sportsbransjen. Jordans lidenskap for golf er godt kjent og han har vært visekaptein for det amerikanske laget i Ryder Cup.

 

At Nike Golf knytter sterkere bånd til Nike er naturlig. Den nye kølleserien bærer deres sterkeste produktnavn. Vapor er navnet på de beste modellene innen blant annet fotballsko. Fargen Volt identifiserer også Nike da den brukes flittig på drakter, sko, køller, luer, hansker og alle andre tenkelige produkter.

 

Nike Golf har hatt jevne salgstall de siste seks årene. De ligger bak merker som TaylorMade-adidas Golf, Callaway og Acushnet (Titleist/FootJoy) med en stigning fra 4.4 milliarder til 4.8 milliarder i 2014.

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.