Ny søndags-nedtur på Tutta

Ny søndags-nedtur på Tutta

OPP OG NED: Suzann Pettersen har spilt mye bra golf i 2014, men det har foreløpig ikke holdt til seier. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen skulle kjempe om årets første seier i HanaBank Championship, men hadde nok en tung søndag i Sør-Korea.

Tutta gikk sin tredje strake 71-runde søndag, en under par, men det var likevel ikke godt nok til å hevde seg i tetkampen.

 

Med fire birdies, tre bogeys og resten par falt hun utenfor topp-10 til delt 12. plass, fem under par sammenlagt og fem slag bak vinneren Kyu Jung Baek som vant på hjemmebane etter å ha slått sin landsman In Gee Chun og amerikaneren Brittany Lincicome i omspill.

 

Dermed må Tutta smøre seg med tålmodighet i påvente av årets første seier. Etter det Norsk Golf kjenner til skal hun ikke spille neste ukes LPGA-turnering i Kina, og skal heller spille en kjendis-pro-am på Mission Hills. Det betyr at det vil passere 12 måneder siden forrige gang 33-åringen fra Oslo kjente smaken av seier.

 

Tutta stilte med ny caddie på bagen denne uken, Mike Scott fra Skottland. Dermed bryter hun med sin caddie gjennom de to siste årene, Brian Dilley.
 

 

- Han som går caddie nå skal mest sannsynlig jobbe ut året. Han heter Mike Scott, og jeg har jobbet med ham tidligere, bekreftet Tutta til Norsk Golf tidligere denne uken.

 


Tutta begynte å jobbe med Brian Dilley høsten 2012, og i løpet av deres to sesonger sammen har Tutta vunnet syv turneringer, i det som har vært hennes mest suksessrike periode i karrieren. 

 

Dilley ble sparket etter andrerunden i Malaysia forrige uke, og Tutta brukte kjæresten Christian Ringvold som midlertidig løsning på bagen de to siste rundene.

 


 
LPGA HanaBank Championship var den tredje av totalt seks turneringer på LPGA-tourens årlige Asia-turné.
 

 

Tutta står med syv topp-10-plasseringer på sine 12 siste turneringer. Hun har vært i nærheten av seier ved flere anledninger, men har ikke fått det til å stemme på søndagene. På sine ni siste turneringer har hun avsluttet med runder over par fem ganger.

 

Leaderboard

 

 

 


 

 

Runde 3

 

Suzann Pettersen skal kjempe om sin første seier på ett år i Sør-Korea, men har nok av konkurrenter rundt seg på leaderboardet.

 

Pettersen nærmet seg enda ett slag nærmere toppen av leaderboardet i HanaBank Championship, og har nå bare ett slag opp til den sør-koreanske tet-duoen Kyu Jung Baek og Hee-Kyung Bae før siste runde.

 

Tuttas runde på en under par inneholdt fem birdies, fire bogeys og resten par.

 

Hun deler tredjeplassen på fire under par sammenlagt sammen med hele ni andre spillere. Hakk i hæl følger seks spillere på tre under par. Totalt er det hele 25 spillere som har fire slag eller færre opp til teten før det som ligger an til å bli en høydramatisk sisterunde.

 

Tutta nærmer seg tolv måneder uten en seier. Skulle hun gå helt til topps søndag, vil det være hennes tredje seier i Sør-Korea.

 

– Det hadde vært fantastisk å vinne denne turneringen for tredje gang. Jeg har mange fans her i Sør-Korea, så selv om jeg ikke er koreaner, føles det som om jeg har mye støtte her ute, sier Tutta som håper på å gå lavt søndag. Hun har spilt stabilt over tre dager, men har ennå tilgode å se 60-tallet på scorekortet.

 

– Det føles som jeg har en lav runde i meg på denne banen. Forhåpentligvis slår det ut i morgen, konkluderer Tutta.

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen kjemper i toppen etter halvspilt HanaBank Championship i Sør-Korea.

 

Suzann Pettersen krøp ti plasser nærmere toppen av leaderboardet i andre runde på Sky72 Golf Club fredag. Med en runde på en under par deler hun nå fjerdeplassen sammen med seks andre spillere, tre under par sammenlagt og to slag bak den franske lederen Karine Icher.

 

Tutta gjorde solide seks birdies på runden, men også fem bogeys.

 

 


 

 

 

 

 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen har ristet av seg forrige ukes smerter. Med ny caddie på bagen er hun høyt oppe på leaderboardet etter første runde av  HanaBank Championship.

Oslo-golferen åpnet med en 70-runde (-2) på Sky72 Golf Clubs Ocean Course i Incheon i Sør-Korea, og har tre slag opp til lederen Haeji Kang. Tutta gjorde fire birdies, to bogeys og resten par på dagens runde.

 

Tutta hadde en ny caddie på bagen torsdag, Mike Scott fra Skottland. Dermed bryter hun med sin caddie gjennom de to siste årene, Brian Dilley.

 

- Han som går caddie nå skal mest sannsynlig jobbe ut året. Han heter Mike Scott, og jeg har jobbet med ham tidligere, bekrefter Tutta til Norsk Golf.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY CADDIE: Mike Scott er Tuttas caddie ut året ,avslører hun til Norsk Golf. (Foto: Getty Images)

 

 

Tutta begynte å jobbe med Brian Dilley høsten 2012, og i løpet av deres to sesonger sammen har Tutta vunnet syv turneringer, i det som har vært hennes mest suksessrike periode i karrieren. 

 

Norsk Golf har foreløpig ikke fått noen kommentar på hvorfor samarbeidet nå er avsluttet.

 

Kanskje ikke så overraskende er det sør-koreanerne som dominerer på hjemmebane så langt. De har syv spillere på delt 7. plass eller bedre, inkludert de tre øverste plassene på leaderboardet.

 

LPGA HanaBank Championship er den tredje av totalt seks turneringer på LPGA-tourens årlige Asia-turné. Da Norsk Golf pratet med Tutta før turneringen slo i gang, sa hun at kroppen har kommet seg igjen etter noen smertefulle dager i sengen forrige uke.

 

Skal vi tro scoren hennes torsdag stemmer nok det. Forrige uke endte hun på delt 49. plass, hennes svakeste plassering siden den missede cuten i U.S. Open i juni. Tutta står med syv topp-10-plasseringer på sine 11 siste turneringer.

 

Leaderboard

 

 


 

 

Før turneringen

 

Suzann Pettersen sier til Norsk Golf at smertene har gått opp og ned etter ryggskaden som holdt henne på sidelinjen i vår. Nå er hun «fit for fight» til ukens turnering i Sør-Korea.

 

Tutta er på plass i Sør-Korea hvor Hanabank Championship slår i gang torsdag, den tredje av totalt seks turneringer på LPGA-tourens årlige Asia-turné.

 

Norsk Golf pratet med henne etter at hun hadde fullført onsdagens pro-am-runde. Etter noen smertefulle dager i sengen forrige uke, er hun nå smertefri før det braker løs på torsdag.

 

– Jeg hadde to ribbein som var låst, og hadde veldig vondt et par dager. Jeg spilte verken tirsdag eller onsdag forrige uke, og lå stort sett på hotellrommet og nærmest ba til gud om at det skulle løse seg opp.

 

– Det er vanskelig å si hva som har forårsaket det, men etter ryggskaden tidligere i år har jeg hatt både gode og dårlige uker, der jeg føler meg alt fra 110 prosent den ene uken, til helomvending den andre. Det skjer fort og uten forvarsel. Jeg forsøker å være veldig proaktiv i treningen, og jeg kommer tilbake stadig kjappere når det dukker opp noe. Men det er veldig irriterende når det skjer. Det føles som jeg hele tiden tar to skritt frem og så to tilbake. Heldigvis føler jeg meg bra nå, avslører Tutta til Norsk Golf.

 

Uten noen treningsrunder, endte Tutta på 49. plass i forrige ukes turnering i Malaysia, hennes svakeste plassering siden den missede cuten i U.S. Open i juni. Selv om hun står med syv topp-10-plasseringer på sine 11 siste turneringer, venter hun fortsatt på årets første seier.

 

Pettersen sier hun ikke lar seg stresse av det.

 

– Det er ikke noe jeg går og tenker på, jeg har så mange andre arbeidsoppgaver som krever mye fokus. Jeg hadde nok blitt stresset for noen år siden, men jeg har blitt såpass erfaren nå at jeg vet at arbeidet jeg legger ned vil betale seg, forklarer hun.

 

Tutta har vunnet seks ganger i Asia tidligere. Hun tror hennes innstilling til å spille i Det fjerne Østen har gitt henne et konkurransefortrinn overfor mange av konkurrentene.

 

– Når man først reiser til andre siden av kloden, må man gjøre det beste ut av det. Det er mange som drar hit og mistrives, det ser jeg ikke poenget i. Jeg tenker «If you can’t beat them, join them» om de asiatiske spillerne, og forsøker å omfavne kulturen når jeg er her. Damegolf er gigantisk her, og i Sør-Korea er det enda større enn herregolf. Turneringene her har mye prestisje, sier Tutta.

 

Tutta slår ut klokken 03.29 torsdag, i ball med Na Yeon Choi og Amy Yang - begge fra Sør-Korea.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.