Ny spiller disket på PGA-touren

UTE AV SLUTTSPILLET: Chad Campbell er ferdigspilt i FedEx-sluttspillet. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Disking er den nye trenden.

Chad Campbell er den siste spilleren til å bli diskvalifisert i henhold til det som for noen kanskje fortoner seg som flisespikkeri. Men som både Dustin Johnson, Jim Furyk og Juli Inkster har fatt erfare i det siste:

Regler er regler.

Må registrere seg
Chad Campbell fikk beskjeden lørdag, etter at han var ferdig med fredagens første runde, at han ikke fikk lov til å fullføre turneringen. Årsak: han hadde ikke registrert seg til turneringen.

- Jeg kan ikke tro at jeg gjorde en feil som det, sa en knust Campbell etterpå.

PGA-spillere må registrere seg for alle turneringer før de begynner, og Campbell kom til TPC Boston tirsdag, trente hele uken og deretter spilte fredagens første runde på en over par. Men han glemte altså det mest elementære.

- Ja, det er trist, sier Mark Russell, som er tourens visepresident i forhold til turneringer og regler. - Det er ikke noe gøy, men det er en regel at du må registrere deg når du kommer til en turnering. Hvis du ikke gjør det før den første kompetitive runden, sier reglene at du ikke får delta, forklarer han.

De fleste spillerne fikk hakeslepp da de hørte om diskvalifikasjonen. Særlig Jim Furyk, som selv ble disket før The Barclays, fordi han var tjue sekunder for sent ute til start i pro-am-turneringen. Campbell lå på 83. plass på FedEx-rankingen før Deutsche Bank Championship, og nå får han altså ikke mulighet til å forsøke å kvalifisere seg for de to neste turneringene i sluttspillet.

Godtok diskingen
- Jeg føler for ham, sa Furyk, samtidig som han stilte spørsmål ved hvorfor det ikke var noen tourfunksjonær på første tee til å sjekke om alle formaliteter var i orden før Campbell slo ut. Det er nemlig vanlig.

Ifølge Russell la ingen merke til at Campbells signatur manglet før fredag kveld, da de gikk igjennom skjemaene. Russell ringte deretter til Campbell, som umiddelbart aksepterte sitt ansvar.

Etter Furyks diskvalifikasjon bestemte PGA-touren seg for å suspendere pro-am-regelen for resten av året. Davis Love III mener registreringsregelen bør lide samme skjebne.

- Dette føles ikke som en vanlig turnering, sier han. - Det er lett å glemme.

Dette er andre gang Campbell blir diskvalifisert fra en turnering på PGA-touren. For ett år siden var han på vei til Hawaii for Sony Open, da det gikk opp for ham at han aldri hadde meldt seg på.

- Det begynner å bli en trend, sier Campbell med et smil.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.