Ny start for Sabbatini

EN MANN OG HANS HATT: Rory Sabbatini er en vinner igjen. (Foto: Sun Sentinel/Getty Images)

Ny hatt - ny seier. Det går mot en ny vår for Rory Sabbatini.

For noen år tilbake sa Rory Sabbatini at han var den som skulle utfordre Tiger Woods i golfens verdenstopp. Sørafrikaneren var også den som ikke orket å vente på sin spillpartner Ben Crane, fordi Crane - etter Sabbatinis syn - spilte for sakte. Men Sabbatini, som søndag tok sin sjette tittel på PGA-touren med ett slags margin ned til Y.E Yang, er ikke den personen lenger. Han likte ham ikke heller.

- Jeg er en lidenskapelig golfer. Jeg elsker spillet, og jeg har hatt mine øyeblikk. Jeg er ikke stolt av alt jeg har gjort, men jeg prøver å lære. Jeg prøver å være en rollemodell for mine barn, og som min kone har sagt til meg: jeg vil ikke at sønnen min gjør noen av de tingene jeg har gjort tidligere. Så jeg har vært nødt til å ta inn over meg at sønnen min er gammel nok nå at han forstår alt jeg gjør, forklarte Sabbatini etter søndagens seier.

Det er en grunn til at Sabbatini har forandret seg. Sist september var han vitne til at hans kone ble satt på intensivovervåkning etter at hun hadde født deres tredje sønn. Sørafrikaneren fikk i fjor også hudkreft, en diagnose som krevde et mindre inngrep. Ting - og livet - har definitivt blitt satt i perspektiv for Rory Sabbatini. Det er også årsaken til at han nå har begynt å spille en stor, svart hatt. Det signaliserer en ny Rory Sabbatini.

Men Sabbatini vil sannsynligvis alltid spille raskt og si hva han mener. Og det er ingen tvil om at han kan slå hvem som helst når han spiller bra.

- Det har vært en hard vei. Det er definitivt snakk om å bla over på en ny side, og det føles bra. På en måte føles det som en ny start.

Nå er han også kvalifisert for denne ukens World Golf Championships-Cadillac Championship i Miami.

Sabbatini var på sitt beste ranket blant de ti beste spillerne i verden. Seieren i helgen vil løfte ham langt oppover mot toppen igjen. Og bare Sabbatini selv bestemmer hvor høyt han vil nå.

Med eller uten hatt.

Her er resultatene

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.