Ny topp-10 på Daffinrud

Ny topp-10 på Daffinrud

GOD SESONGSTART: Tonje Daffinrud har fått en god start på collegesesongen. (Foto: Denver Pioneers)

Tonje Daffinrud sikret sin andre topp 10-plassering av to mulige i Oklahoma onsdag, samtidig som laget hennes skaffet pallplassering. Her er den norske college-uken.

Etter å ha tapt ledelsen fra den første til den andre runden i Susie Maxwell Classic, fortsatte Tonje Daffinrud fallet onsdag. Heldigvis klarte hun å klore seg fast til en topp 10-plassering.

Nok en dag med krevende vindforhold resulterte i en tung start på den tredje og avsluttende runden for Denver-jenta. Etter fem hull var hun allerede tre over par. Etter en ny bogey på det 10. fikk hun endelig spillet på plass, og med syv par og en birdie i innspurten signerte hun til slutt for en runde på tre over par. 

Dermed ble det 10. plass, fem over for turneringen og tolv bak vinneren Chirapat Jao-Javanil (Oklahoma). Daffinrud ble beste Denver-spiller, med neste utøver nede på 24. plass. 

I lagkonkurransen avsluttet Denver sterkt, og tok seg opp fra 7. til 3. plass.

- Jeg er veldig stolt av hvordan laget kjempet. Vi snakket om å kjempe hardt der ute i dag, og det klarte de. Det blåste og var vanskelig der ute i dag, men alle var fokuserte og jobbet hardt. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med dagens innsats, sa lagets trener Sammie Chergo til Denver Pioneers sin hjemmeside etter runden.

Resultater

 

Runde 1 og 2

Tonje Daffinrud mistet ledelsen i Oklahoma før siste runde, mens Ole Ramsnes og Ingrid Hagen sine lag sikret pallplasseringer på tirsdagen. 

I kamp med flere av nasjonens beste college-spillere, imponerte Vestfold-jenta Tonje Daffinrud med en sterk 5. plass i sesongstarten på college for en drøy uke siden. Nå er hun i gang igjen i Susie Maxwell Classic i Oklahoma, og med en åpningsrunde på 68 slag tirsdag morgen gikk hun rett i ledelsen.

Dessverre skulle ikke godspillet holde dagen ut, og da ettermiddagens andrerunde var ferdigspilt stod det ti slag mer på hennes scorekort. 

Dermed falt Denver-jenta til to over par for turneringen, og deler nå 7. plassen sammen med to andre spillere. Sølvvinneren fra årets norgesmesterskap er inne i sitt tredje studieår ved Denver, og viser igjen at hun er lagets viktigste brikke. Neste Denver-spiller på leaderboardet finner vi nede på 28. plass.

Daffinrud startet onsdagens avslutningsrunde seks slag bak Notre Dames leder Lindsey Weaver. I lagkonkurransen er det Oklahomas hjemmelag som leder overlegent. Denver ligger her på 7. plass.

- I dag var en krevende dag på golfbanen for alle våre spillere, med vind opp mot 14 meter per sekund. Vi håndterte ikke sitausjonen spesielt bra. I dag var en verdigfull lærepenge for vårt unge lag, og vi gleder oss til å begynne igjen imorgen, sier lagets trener Sammie Chergo til Denvers hjemmeside.

 

 

 

På herresiden var Ole Berge Ramsnes med på å skaffe pallplassering for Denver i UTSA/ Lone Star Invitational i California. Med runder på 74, 74 og 72 slag delte Ramsnes 17. plassen, åtte slag bak vinneren Rodolgo Cazaubon. Denver kapret tredjeplassen i lagkonkurransen, men måtte se seg kraftig slått av Houston sitt vinnerlag.

Pallplassering ble det også for Ingrid Hagens South Alabama i Courtyard Classic. Hagen delte 14. plassen med runder på 79, 76 og 74 slag.

Fjorårets vinner av junior-NM, Mathias Schjølberg fikk det ikke helt til å stemme i Alister MacKenzie Invitational i California. Med en totalscore på syv over par ble det til slutt delt 56. plass på Oslo-golferen, 22 slag bak vinneren Brandon Hagy. Schjølbers Arizona State University endte på 13. plass av totalt 16 lag i lagdelen.

Julie Lønnechen presterte best av Mount Olive College sine spillere i Saint Leo Invitational. Med runder på 76 og 79 slag ble det delt 19. plass på Lønnechen, 13 bak vinneren Abbet Gittings. Mount Olive endte på 8. plass i lagkonkurransen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.