Ny toppidrettssjef varsler store endringer

Ny toppidrettssjef varsler store endringer

GURUEN: Jon Karlsen kan bli en viktig brikke når norsk golfsport skal ut av krattet på vei til kortklipt gress. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Et større Team Norway er blant endringene Jon Karlsen varsler i innkallingen til sin første treningssamling som toppidrettsansvarlig i NGF.

I et selvransakende innlegg i Norsk Golf før sommeren, varslet sportssjef i Norges Golfforbund Øyvind Rojhan store omveltninger i den kommende toppidrettssatsingen, med et fokus på bygge en større bredde.

 

Toppidrettssatsingen var gjenstand for opphetet debatt under sommeren, først under NM på Tyrifjord der det var nesten ingen proffer på startstreken, deretter etter avgjørelsen om å kutte Norwegian Challenge, og senere da Joakim Mikkelsen og Anders Engell begge bestemte seg for å legge opp.

 

Under norgesmesterskapet på Tyrifjord tok Peter Kaensche bladet fra munnen, og sa NGF har satset for smalt, og for mange gode spillere blir utelatt fra dagens system.

 

Den anerkjente treneren Jon Karlsen tiltrådte i høst stillingen som toppidrettssjef i Norges Golfforbund. Nå har han invitert de norske spillerne til den første treningssamlingen. Der ser man nå de første tegnene på endringene Rojahn varslet før sommeren.

 

I følge en pressemelding NGF sendte ut fredag, vil Team Norway-satsingen utvides med flere spillere, mens den rene pengestøtten til utøverne går ned.

 

– Vi vil bygge et team av spillere med ett støtteapparat som jobber profesjonelt med utvikling. Det blir flere treningssamlinger enn tidligere, og vi vil i større grad følge opp spillere på turneringer, sier Karlsen i pressemeldingen.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TALENT: Kristian Krogh Johannessen skal ikke gå college likevel, og er som eneste amatør innkalt til treninggsamling i Spania i november. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

 

Karlsen sier til Norsk Golf at hensikten med å utvide Team Norway-troppen, er å gi flere spillere bra utviklingsmulighet.

 

– Vi ønsker å gi flere spillere en mulighet til å utvikle seg og få oppfølging, som på sikt forhåpentligvis kan bidra til å skape flere spillere i toppen. Det er ett av våre soleklare mål.

 

– Ettersom Team Norway-troppen skal utvides, kan du si noe om de nye kravene dere vil sette til spillerne?

 

– Vi i trenerteamet skal sette oss ned og definere disse kravene, hva som ligger i satsingen og hva det betyr for spillerne. I hovedsak kan jeg si det handler det om krav til knallhard og strukturert jobb. Spillerne kan ha ulike måter å løse dette på, men grunnlaget for all satsing må være hardt og dedikert arbeid, forklarer Karlsen til Norsk Golf.

 

- Jeg opererer med prinsippet om at mange får en sjanse, samtidig som veien ut av satsningen er veldig kort for de som ikke gjør en bra jobb.

 

Karlsen åpner for at spillerne som ikke blir plukket ut til å være med i Team Norway-satsingen, fortsatt kan dra nytte av trenerressurser i ulik grad, og også deltagelse på treningssamlinger. 

 

- Vi har tilgang til svært gode treningsfasiliteter i Spania hele året, enten man er med i Team Norway eller om man er i satsningsgruppen bak Team Norway-spillerne, sier Karlsen.

 

Karlsens støtteapparat vil bestå av den erfarne tour-treneren Darren Webster-Clarke, Jonas Lilja som har vært landslagstrener i NGF de fem siste årene og i dag trener Tonje Daffinrud og Marita Engzelius, mentaltrener Cecilie Ystenes i RAW performance, og fysioterapeut/fysisk trener Lars Hefte med toppidrettserfaring fra håndball og golf.

 

Toppidrettssjefen sier den første treningssamlingen vil bli litt utenom det vanlige. Til sammen er 17 spillere invitert, med Kristian Krogh Johannessen som eneste amatør.

 

– Hovedmålet med turen er å bli kjent med nye spillere, bygge relasjoner, kartlegge hva spillerne tenker og ønsker, gi dem informasjon om vår satsing videre. Det vil ikke være en treningsleir i klassisk forstand, selv om spillerne vil få nok av tid til å trene også. Det primære er å komme i gang med vår nye satsing.

 

 

Følgende utøvere blir invitert når NGF samler de antatt beste norske utøverne i Spania 22.-29. november:

 

- Suzann Pettersen, Oslo GK

 

- Caroline Martens, Haga GK

 

- Marianne Skarpnord, Moss og Rygge GK

 

- Marita Engzelius, Oslo GK

 

- Tonje Daffinrud, Vestfold GK

 

- Elias Bertheussen, Trondheim GK

 

- Espen Kofstad, Losby GK

 

- Christian Aronsen, Miklagard GK

 

- Vilhelm Bogstrand, Oslo GK

 

- Stian Wiik Hansen, Miklagard GK

 

- Eirik Tage Johansen, Stavanger GK

 

- Jason Kelly, Wentworth

 

- Rachel Raastad, Kjekstad GK

 

- Ole Ramsnes, Stavanger GK

 

- Sondre Ronold, Stavanger GK

 

- Kenneth Svanum, Vestfold GK

 

- Kristian Krogh Johannessen, Drammen GK

 


Jon Karlsen bedyrer at verken innkallelse eller deltagelse til denne samlingen er ensbetydende med uttak til noen proffsatsning. Endelig spilleruttak vil skje innen 22. desember.

 

Les også: Nå begynner Jon Karlsen som toppidrettssjef

 

Kommentar: Andreas Thorp om toppidrettssatsingen

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.