Ny toppturnering av Bjørnstad

I SONEN: Henrik Bjørnstad spiller stødig og fint på det beste golfnivået i verden. (Foto: Getty Images)

Ble blant de 20 beste igjen. - Veldig fornøyd med uka, sier Henrik Bjørnstad.

Henrik Bjørnstad er i bunnsolid form om dagen. Ikke bare noterte han seg for sesongbeste sist helg med en fin-fin 17. plass i Honda Classic. Denne uken fortsatte han med fire stødige runder og endte på ny 17. plass, delt sådan.
- En ny, solid uke. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og veldig glad for å være ferdig. Den lengste uka noensinne. Maratongolf, skriver Henrik på sin twitterprofil etter turneringens slutt.
Forsinket
Nordmannen åpnet turneringen på 70 slag, fulgte opp med 68, før det ble en ny 70-runde på formiddagen mandag (turnerningen ble utsatt på grunn av ustabilt vær). Og Henrik viste igjen hvor stabil han er. Det ble bare en bogey på den siste runden, og da han senket fire birdies - inkludert en deilig firer på det siste hullet - ble det 69 slag på sisterunden.
Kvart million
Mer enn godkjent, altså. 17. plassen ga ham en premiesum på 45.800 dollar, hvilket med mandagens valutakurser skulle tilsi temmelig nøyaktig 267.000 kroner. Han har spilt seg opp 108 FedExCup-poeng, og ligger på en 114. plass.
Derek Lamely stakk av med tittelen, etter at han gikk de to siste rundene på henholdsvis 63 og 66 slag. Han var til slutt to slag bedre enn Kris Blanks.
Seieren var verdt om lag 3,7 millioner kroner.
Store navn på start
Mange av verdens beste spillere var opptatt med WGC CA Championship på Doral i helgen, men det forringer ikke Bjørnstads prestasjon. Mange store navn stilte til start i Puerto Rico Open, og disse klarte ikke engang cuten: Rocco Mediate, Rory Sabbatini, Todd Hamilton, Carlos Franco, Brett Quigley, Len Mattiace, Charley Hoffmann og Shigeki Maruyama - for å nevne noen.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.