Ny verdensener denne uken?

NY ENER? For at Rory McIlroy skal toppe verdensrankingen etter Accenture Match Play må han vinne, samtidig som at Luke Donald må ryke ut i en av de to første rundene. (Foto: All Over Press)

Denne uken har både Rory McIlroy og Lee Westwood muligheten til å dytte Luke Donald ned fra toppen av verdensrankingen.

Onsdag slår den første av World Golf Championship-turneringene i gang ved Dove Mountain i Arizona, og Rory McIlroy kan med seier kalle seg verdens beste golfspiller. For at det skal skje må også Luke Donald ryke ut i en av de to første rundene.

McIlroy møter sør-afrikaneren George Coetzee i første runde av turneringen, mens Donald på sin side har en antatt mye vanskeligere match i vente mot Ernie Els.

Også Lee Westwood har muligheten til å bli verdensener etter denne helgen, dersom han vinner og Donald ikke kvalifiserer seg til kvartfinalene. De fleste øyne er dog rettet mot McIlroy, som kan bli verdensener i en alder av bare 22 år.

- Rankingen er bare et bi-produkt av det vi driver med. Jeg vil heller fokuserere på å vinne turneringer og forsøke å forbedre meg som spiller. Om jeg klarer det, vil rankingen komme av seg selv, forteller nord-iren.

Det begynner å bli en stund siden McIlroy konkurrerte på amerikansk jord. Sist gang var USPGA Championship for et halvt år siden, der han skadet håndleddet ved å slå inn i en trerot. Siden da har han levert stabilt spill, og har hevdet seg i toppen i nesten alle turneringer han har deltatt i. På sine siste ti starter har han notert seg for hele ni topp ti-plasseringer.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.