Ny vri på den store simulator-frustrasjonen

Ny vri på den store simulator-frustrasjonen

NY VRI: Dennis den Roover (t.v.) i Company Wellness og Roger Møllerstrøm i Dynamic Events har gått sammen om å bygge en golfsimulator utenom det vanlige. (Foto: Asker Golfsimulator)

Golfsimulatorer blir stadig mer virkelighetsnære, men de uforutsigbare korte puttene forblir et irritasjonsmoment. Det har Asker Golfsimulator nå gjort noe med.

PGA-pro Dennis Den Roover og hans selskap Company Wellness AS har inngått et samarbeid med Asker-selskapet Dynamic Events AS og TaylorMade Golf for å bygge en av Norges største golfsimulatorer.

 

Simulatoren er hele ni meter lang, og har en innlagt kunstgress-green.

 

Mange simulator-golfere kjenner nok igjen frustrasjonen fra å se en langputt legge seg 2,1 meter unna hullet og akkurat utenfor den angitte «gimmie»-sonen.

 

Hos Asker er nå «gimmienes» dager talte.

 

– Putting er noe av det viktigste å trene på i golf, men også det som trenes minst på. Dette er den første simulatoren i Norge hvor du som spiller putter ballen i et fysisk golfhull, akkurat som du gjør ute på golfbanen. Dette har blitt tatt veldig godt i mot, og er et stort steg i å gjøre simulator-runden med virkelighetsnær, forklarer Dennis den Roover til Norsk Golf.

 

For å gjøre simulator-opplevelsen ekstra realistisk har Asker i likhet med flere andre norske simulatorsentere installert Trackman-radar i simulatoren. Måleutstyret forteller gir informasjon om alt fra balltreffet, skruen på ballen, køllehastighet og 23 andre parametere.

 

– Systemet gir en mer presis gjengivelse av slaget sammenlignet med standard simulator-programvare. Dette er det samme måleutstyret som mange av proffene har med seg ut på treningsfeltet, forklarer Den Roover.

 

 

Les Norsk Golfs oversikt over alle innendørs golfsentre i Norge her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.