Nye baner i nord

REIN LYKKE: Golf i nord kan by på naturopplevelser av de sjeldne, som her på den nye banen i Lakselv. Foto: PINilsen

Snart åpner Banak Links Golfpark. Dermed har Nord-Norge fått to nye baner i løpet av 14 dager.

Fredag 31. juli foretok golfpresident Jon Kåre Brekke den ofisielle åpningen av Alta Golfpark. Dagen etter stilte Marius Thorp opp som én av deltakerne i åpningsturneringen, hvor hele 68 spillere var med.

Naturlig nok satte Marius banerekord med 69 slag.

Banen i Alta  ligger flott til på Kvenvikmoen like utenfor Alta sentrum. Det er en 9-hulls bane med fire ulike utslag på hvert hull slik at det skal være spennede å gå en 18-hullsrunde.

Men banen i Alta er ikke den eneste nykommeren i nord.

Fredag 13. august åpner også Banak Links Golfpark. Anlegget ligger langs sjøen på østsiden av Lakselv lufthavn og består av en 9-hulls golfbane med tre utslagssteder samt et treningsområde med driving range, puttegreen og nærspillsområde.

Total lengde er ca. 2800 meter. Banen betegnes som en linksbane, der den ligger på sandet jordsmonn blant sanddyner ned mot sjøen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.