Nye regler for Ryder Cup-kvalik

FÅR DET SOM HAN VIL: Jose Maria Olazabal har allerede satt sitt preg på neste års Ryder Cup. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Jose Maria Olazabal har klart å få endret kvalifikasjonsreglene.

Europas noe kontroversielle måte å finne spillere til Ryder Cup-laget på, er blitt endret takket være et forslag fra europeernes nye kaptein Jose Maria Olazabal. Nå vil de fem beste europeerne på verdensrankingen være automatisk kvalifisert, mens samme privilegium vil bli gitt til topp fem-spillerne på Europatourens pengeliste (Race to Dubai).

Kapteinen vil deretter velge de to siste spillerne som sine wild cards. Tidligere var det tre.

I fjor fikk ikke Paul Casey være med, selv om han var ranket som nummer sju i verden da Ryder Cup ble arrangert. Heller ikke Justin Rose fikk være med, til tross for at han vant to titler på PGA-touren i 2010.

- Jeg er veldig glad for at turneringskomiteen har sagt ja til forslaget mitt. Den eneste grunnen til at jeg ba om det, var fordi jeg tror det vil gi meg det sterkeste laget til å forsvare Ryder Cup-trofeet, sier Olazabal.

Colin Montgomerie, som var kaptein på det vinnende Ryder Cup-laget på Celtic Manor i oktober i fjor, sa etterpå at han syntes utvelgelsesprosessen burde bli endret, slik at kapteinen kunne foreta flere egne valg.

- Det var en forferdelig dag for meg. Det var det virkelig, sa Montgomerie den dagen han kunngjorde sine tre wild cards.

- Det skulle ha vært en spennende dag, men det var det ikke. Jeg måtte utelate spillere, verdensspillere, at de ikke kunne få være med.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.