Nye ryggproblemer for Bertheussen

TRAKK SEG: Elias Bertheussen trakk seg fra en Challenge-turnering for andre gang i år på grunn av ryggsmerter. (Foto: Christian Døvle)

Torsdag måtte den ferske norgesmesteren for andre gang i år trekke seg fra en Challenge Tour-turnering. - Utrolig kjedelig, sier han til Norsk Golf.

I slutten av mai kjente Elias Bertheussen smerter i ryggen i opptakten til Challenge Tour-turneringen Telenet Trophy i Belgia, og trakk seg i siste liten. Han fortalte da at han hadde hatt plager i en ukes tid, og ønsket ikke å ta noen risiko. Først en snau måned senere var han tilbake i turneringsaksjon.

Før torsdagens andrerunde av ECCO Tour Championship i Danmark var ryggsmertene tilbake. Bertheussen hadde plassert seg på 60. plass etter den første runden, og lå akkurat innenfor cutgrensen da han skulle ta fatt på sin andrerunde. Under oppvarmingen fant han imidlertid raskt ut at han ikke kunne spille. 

- Rygge bestemte seg for at den ikke ville.  Da jeg stod på rangen og varmet opp kjente jeg at det ikke var noe håp, så da var det ikke annet å gjøre enn å kaste inn håndkledet. Utrolig kjedelig, sier Bertheussen til Norsk Golf.

- Den har vært bra lenge nå, men i dag var den ikke så samarbeidsvillig igjen. Er bare å få noe behandling raskt og håpe man er raskt tilbake i trening og turneringsform igjen, avslutter han.

Vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig, og kommer tilbake med mer så fort vi vet mer om skadeomfanget.

Bertheussen er langt i fra den første golferen som sliter med ryggen. Ryggskader, og spesielt smerter lavt i ryggen er en av de vanligste skadene i golf.

Bertheussens Team Rio-lagkamerat Anders Kristiansen måtte som kjent sitte to sesonger på sidelinjen etter et tretthetsbrudd i ryggen. Profilerte spillere som Fred Couples, Rocco Mediate, Retief Goosen og Coline Montgomerie har måttet spille med ryggsmerter gjennom store deler av karrieren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.