Nytt bunnpunkt for Garcia

FINNER IKKE UT AV DET: Sergio Garcia sliter med å finne tilbake til sitt gode, gamle jeg. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Sergio Garcia likner ikke på seg selv.

Sergio Garcia er ute av Madrid Masters, hans første missede cut på europeisk jord på nesten seks år. Han har falt fra andreplass på verdenrankingen til nummer 32, og han har ikke hatt en topp tre-plassering siden november 2008. Han kom seg rundt på en over par fordelt på to dager i den spanske hovedstaden, mens spillpartner Luke Donald leder på 12 under.

- Skuffende
Og det synes så godt på den populære spanjolen. Borte er smilet, jubelscenene når en putt går i - hele kroppsspråket oser av en mann som ikke har det godt med seg selv. Og det gir seg utslag på ledertavlene - og motsatt. Han har havnet i et spor det i øyeblikket ikke virker å være noen vei ut av.

- Ingen liker å misse cuten, særlig ikke foran et hjemmepublikum, sa 30-årige Garcia etterpå. - Det er skuffende, men det er sånn det er. Jeg spiller rett og slett ikke bra nok. Det er så enkelt som det. Jeg må bare innse det, og forhåpentligvis vil det snu. Det handler bare om å se hvor lang tid det vil ta.

Han innrømmer at de svake resultatene tærer på.

- Vi har alle vært igjennom dårlige perioder, men når du vet du har potensialet og føler du kan klare det, så er det vanskelig.

Etter at han ble proff i 1999, har Garcia bare misset cuten to ganger i Europa. Begge gangene skjedde det i The Open. Hans neste turnering er US Open på Pebble Beach.

- Kommer tilbake
Før denne ukens turnering da Garcia at dersom Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie kom til ham nå og tilbød ham en plass på laget til høsten, ville han takket nei, fordi han mener det er mange andre spillere som er bedre enn ham i øyeblikket.

Kvalifiseringen er ikke over før i august, så mye kan forandre seg innen den tid.

- Jeg er ikke i tvil om at han vil komme tilbake. Han jobber hardt med treneren sin, og han virker mer positiv. Det vil være rart å spille Ryder Cup uten Sergio. Han er så full av lidenskap. Det hadde vært fantastisk å ha ham der, sier Luke Donald.

Kilde: Press Association

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.