Nytt kapittel for Karlsson

SPENNENDE: Det blir spennende å se hva Robert Karlsson kan klare å få til på PGA-touren i 2011. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Blir han årets nykommer i en alder av 41?

Robert Karlsson begynner et nytt kapittel i sin karriere neste måned da han og familien flytter til Nord-Carolina. Den svenske veteranen har tatt mange turer over dammen for å spille på amerikanske baner, men aldri som medlem av PGA-touren.

Det er han nå.

- Jeg ble en del av touren fordi det er noe jeg ønsket å gjøre, snarere enn å avslutte karrieren og så si til meg selv: "jeg skulle ønske jeg hadde spilt minst én full sesong i USA", sier Karlsson i et intervju med Reuters.

Svensken fikk sjansen til å bli et fullverdig medlem takket være andreplassen i fjorårets St. Jude Classic - turneringen Lee Westwood vant.

- Det blir minst 15 turneringer, og jeg gleder meg veldig.

Men om han blir årets "rookie" - årets nykommer - skal ganske mye til, med tanke på sesongåpningen Jhonattan Vegas har hatt. 26-åringen fra Venezuela har i løpet av de to siste turneringene henholdsvis vunnet og blitt nummer tre.

Karlsson er for tiden ranket som nummer 16 i verden, og han vant Dubai World Championship i november. Familien har nå flyttet ut av hjemmet sitt i Monte Carlo og kjøpt seg tomt i Charlotte. Stedet ligger like ved der Quail Hollow Championship finner sted.

- Jeg var i Charlotte på en av mine første turer til USA, og jeg likte byen og regionen. Jeg bor bare 15-20 minutter unna Quail Hollow, og jeg dro dit etter nyttår for å spille en runde, så jeg kommer definitivt til å spille i den turneringen, sier Karlsson.

I tillegg til de 15 turneringene han spiller i USA, skal han spille 12-13 på Europatouren også. Denne uken er han på plass i Qatar Masters.

Det har vært mye snakk om toppspillere som takker nei til PGA-touren denne sesongen, så som Lee Westwood, Rory McIlroy og Martin Kaymer. Karlsson går altså motsatt vei. Det samme gjør US Open-vinner Graeme McDowell, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel.

- I motsetning til Rory, er jeg gift, og familien min slår seg nå ned i USA. Og det kommer til å gjøre det hele mye enklere.

Karlsson håper det ikke bare blir med den ene sesongen.

- Jeg ønsker å spille mer enn det i USA, men jeg må vurdere helheten mot slutten av året.

Karlsson har vunnet 11 ganger på Europatouren. Nå håper han å kunne få minst én tittel i USA også.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.