Nytt steg mot Europa-touren

STABIL: Espen Kofstad er i god form om dagen. (Foto: All Over Press)

Espen Kofstad tok en sterk topp 10-plassering i Russland søndag.

En avslutningsrunde på 70 slag, to under par, tok Losby-golferen til to under par sammenlagt for turneringen og delt 10. plass. Det var åtte plasser over der han startet dagen.

Kofstad leverte en stabil runde bestående av fire birdies, to bogeys og resten par. Det holdt til hans fjerde topp 10-plassering denne sesongen. Ekstra godt smaker det at det kom etter han trakk seg fra forrige turnering, Rolex Trophy, på grunn av ryggsmerter.

Kofstad endte til slutt fem slag bak vinneren Alexandre Kaleka fra Frankrike, som slo Mark Tullo og lederen fra tredje runde, Allessandro Tadini med ett slag. Kofstads 10. plass var verdt 4 067 euro, eller 30 000 kroner.

Det tar totalen hans i år opp til 62 072 euro, og fortsatt 8. plass på Order of Merit. Med syv turneringer igjen på årets program, trenger Kofstad nå bare 9 000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret den viktige 15. plassen på pengelisten.

Vi skal ikke se bort fra at han kan nå målet allerede i kommende turnering, når Kazakhstan Open slår i gang torsdag. Med 400 000 euro i potten er turneringen den mest lukrative på årets tour.

- - - - - - 

 

Runde 3

Espen Kofstad fortsatte fallet ned leaderboardet i M2M Russian Challenge Cup lørdag.

En tredjerunde på to over par (74), en bedring på ett slag fra fredagens runde, var ikke nok for Espen Kofstad til å klatre opp leaderboardet i Russland lørdag. 

Før søndagens avslutningsrunde deler han nå 18. plassen sammen med Max Glauert (Tyskland) og Lloyd Saltman (Skottland).

Med tre birdies og fem bogeys på scorekortet starter Kofstad fjerderunden syv slag bak lederen Alessandro Tadini fra Nederland.

Selv om seieren nok er utenfor rekkevidde for Kofstad, er det kort vei opp til en sterk plassering. Med barefem slag opp til de fire som deler andreplassen, kan 25-åringen med en god avslutning ta et stort steg mot Europa-touren neste sesong. 

18. plassen han nå innehar vil være verdt snaue 2 500 euro. For øyeblikket mangler han 13 000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret den viktige topp 15-plasseringen på pengelisten.

- - - - - - - 

 

Runde 2

Espen Kofstad måtte over par i fredagens andrerunde i Russland, men har fortstat heng til toppen.

75 slag, tre over par og åtte slag dårligere enn åpningsrunden stod det på scorekortet til Espen Kofstad da fredagens andrerunde av M2M Russian Challenge Cup var ferdigspilt.

Losby-golferen hadde spilt seg til en sterk andreplass etter åpningsrunden, men tapte den fort etter en katastrofal start. Med to dobbelbogeys og en bogey på de fem første hullene falt han raskt utenfor topp-20.

To birdies like før runding var heldigvis nok til å få skuta tilbake på rett kjøl.

Med ni strake par på de siste hullene klarte han å begrense skadene, og har dermed fortsatt en overkommelig luke opp til toppen. Han deler nå 16. plassen sammen med ni andre spillere på to under par totalt.

Han har seks slag opp til lederen Alessandro Tadini (Italia), fire opp til de tre som deler andreplassen, tre opp til topp-5 og bare to slag opp til topp-10.

 

- - - - - 

 

Runde 1

Ryggen så ikke ut til å plage Espen Kofstad nevneverdig i torsdagens åpningsrunde i Russland. Der har han spilt seg rett opp i tetkampen.

Espen Kofstad viste hva han var laget av i M2M Russian Challenge Cup torsdag - hans første turnering etter at han måtte trekke seg fra Rolex Trophy på grunn av en vond rygg. Losby-golferen åpnet med en runde på 67 slag, fem under par og er med det oppe på en sterk andreplass etter første runde, ett fattig slag bak lederen Marco Crespi fra Italia.

Med en 8. plass på årets pengeliste så lang, har det vært knyttet stor spenning til hvordan Kofstad skal klare å fullføre sesongen om ryggsmertene vedvarer. Om dagens runde var en pekepinn på hva vi har i vente kan vi slappe av.

Nå fortsetter han sin marsj mot Europa-touren neste sesong.

25-åringen hadde all grunn til å være fornøyd med sin bogeyfrie runde på Tseleevo Golf & Polo Club utenfor Moskva.

- Det er utrolig nydelig her. Jeg nøt hvert eneste sekund av runden. Jeg spilte i en bra gruppe i dag, og vi gjorde ikke mange feil mellom oss. Jeg ble litt "smittet" av Marcos strekning med birdies, og det er lett å spille når man spiller med en som får det til å se så lett ut. Han gjorde banen latterlig enkel i dag, og når en klarer det så føler du at du kan klare det og. Det er mye bedre enn å se på folk slå i trærne eller ut i hindere, sier Kofstad til europeantour.com.

- Så klart er det ikke lett å reise østover med tanke på tidsforskjellen, men det er så nydelig her, treningsfasilitetene er topp, og jeg nyter det. Banen har et veldig amerikansk design, og det passer spillet mitt. Jeg slår ballen veldig høyt, så jeg er komfortabel her. Om jeg fortsetter å ha hodet på rett plass som i dag og bare konsentrerer meg om å slå golfballen tror jeg at jeg kan gjøre det bra denne uken, fortsetter han.

Skulle Kofstad beholde andreplassen gjennom uken vil han så og si være sikret billett i Europas gode selskap neste år. I skrivende stund trenger han 13 000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret avansement, noe som tilsvarer en pallplassering denne uken.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.