Nytt turneringstilbud til Mid-Amatørgolfere

NYTT TILBUD: Turneringstilbudet til Mid-Amatør blir vesentlig utvidet fra tidligere år. (Foto: Illustrasjon)

Det er nå etablert en egen organisasjon for alle golfere over 35 år som heter Norsk Mid-Amatør Golf (NMAG). 

Hensikten er å lage et bredt turneringstilbud for denne gruppen spillere. Ildsjeler bak etableringen er spillerne Tom Arne Tollefsen og Tom Arne Nordvik, samt daglig leder i Miklagard Tore Waagø. Med på laget er også «Mr. Seniorgolf» i Norge, Bjørn Juvet. Han skal bidra med sine kunnskaper og erfaringer på administrasjonssiden. 

Turneringstilbudet blir vesentlig utvidet fra tidligere år. Totalt skal det arrangeres 3 turneringer som går over 2 dager, samt 30 lokale turneringer over 18 hull. Konseptet for 1-dagers turneringene er hentet fra seniorgolf, der det deles inn i 5 forskjellige klasser for spillere med opp til 28 i handicap. Hensikten er at spillere med omtrent samme handicap skal kunne konkurrere mot hverandre i samme klasse. Det vil også bli laget et Order of Merit system som baserer seg på resultater. Dette gjør at spillere i flere deler av landet kan konkurrere mot hverandre.  Informasjon om turneringsregler, terminlister og klasseinndelinger legges ut fortløpende på organisasjonens hjemmeside. Det vil også bli sendt ut informasjon til klubbene. 

- Vi har lenge hatt ønske om å starte et bredt turneringstilbud til alle mid-amatører. Endelig har dette blitt en realitet. Ved å legge de fleste lokale turneringene til ettermiddager over 18 hull, mener vi å kunne tilby turneringer som er attraktive for den travle mid-amatørspiller, sier Tollefsen, 6 ganger norgesmester i denne klassen.Tore Waagø er enig. - Vi har mange aktive mid-amatører på Miklagard som lenge har etterlyst et godt tilbud. Nå kan vi gi dem dette. Når vi i tillegg har fått med Bjørn Juvet på administrasjonssiden ligger alt til rette for at turneringsserien blir bra.

Frode Scheie i golfforbundet er positiv til nyskapelsen:

- Mid-Amatører er en stor og viktig gruppe golfspillere i Norge. Det er bra et det nå også lages et bredt turneringstilbud for denne gruppen spillere over hele landet.

Det jobbes for tiden med fullstendig terminliste og vi anbefaler alle golfspillere over 35 år å gå inn på hjemmesidene som vil oppdatere terminlisten fortløpende. Forventet operativ fra ca 1. april.

(Pressemelding)

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.