Ochoa vinker farvel til golf

SLUTT: Lorena Ochoa var årets spiller på LPGA-touren fra 2006 til 2009. Nå legger hun opp, som 28-åring. (Foto: All Over Press)

Verdens beste kvinnelige golfspiller trekker seg fra LPGA-touren.

«Lorena Ochoa bekrefter at hun trekker seg fra LPGA-touren. Flere detaljer vil offentliggjøres på en pressekonferanse fredag,» skriver hennes management i en kort melding tirsdag.

Det spekuleres nå vilt i om Ochoa i en alder av bare 28 år legger opp for godt eller om det er en midlertidig pause fra toppgolfen.

- Hun synes ikke det er moro lenger og mangler motivasjon. Hvorfor skal man da holde på? sier Sophia Sheridan, én av Ochos venner hjemme i Guadalajara, ifølge magasinet Golfweek.

Det er ventet at verdenseneren selv vil fortelle om sine videre planer på den forestående pressekonferansen.

Lorena Ochoa har dominert verdens kvinnegolf i flere år, og har blitt en folkehelt i sitt hjemland, som ellers ser på golf som en elitesport for de få. I årene 2006 til 2009 har hun vært årets spiller på LPGA-touren.

I fjor giftet hun seg med toppsjefen i flyselskapet AeroMexico, Andres Conesa, hjemme i Guadalajara. I ettertid har hun gjort det klart at hun ville ta en pause for å få barn.

- Jeg har alltid sagt at jeg vil spille golf på dette nivået i 10-12 år. Nå er jeg i mitt åttende, sa Lorena Ochoa i februar, og la til følgende:

- Jeg ønsker å stifte familie, men det vil skje etter at jeg legger opp.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.