Offisielt: Øverås og Skogen klare for ungdoms-OL

Offisielt: Øverås og Skogen klare for ungdoms-OL

Emilie Øverås og Bård Skogen skal representere Norge i golfturneringen i Youth Olympics. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tirsdag tok Olympiatoppen ut de 16 utøverne som skal representere Norge i ungdoms-OL i Buenos Aires i oktober. Emilie Øverås (Oslo GK) og Bård Skogen (Haugaland GK).

Skogen og Øverås kvalifiserte seg til turneringen gjennom sitt spill på Srixon Tour denne sesongen, men det var først med Olympiatoppens uttak på tirsdag at det ble offisielt.

Ungdoms-OL arrangeres fra 6. til 18. oktober i Argentina, og Norge er representert med totalt 16 utøvere i elleve idretter.

I 2014 var golf en del av programmet i ungdoms-OL for første gang. Drøbak-spillerne Sandra Nordaas og Viktor Hovland representerte Norge i gigantarrangementet, og Hovland var nære på å ta en medalje etter tap i omspill i bronsefinalen.

Øyvind Krag Ingul var med som lagleder for Norge da Sandra Nordaas og Viktor Hovland konkurrerte i Kina for fire år siden, og kommer også til å reise med som lagleder i høst. I et intervju med Norsk Golf tidligere i sommer fortalte han at troppen ikke visste helt hva de kom til da de deltok sist, og både spillerne og han selv ble overrasket over størrelsen på arrangementet.

– Det var helt gigantisk. Det er cirka 4000 utøvere med i ungdoms-OL, og i tillegg et personell på rundt 2500 personer. Golfspillerne bor i OL-landsbyen sammen med utøvere fra alle andre idretter. Man er dermed ikke med som golfspiller, men som OL-utøver. Alt er helt annerledes enn alle andre golfturneringer jeg har vært med på tidligere. Jeg kommer ikke til å glemme glisene til Sandra og Viktor da de dro på seg jakkene med OL-logoen og det norske flagget på brystet og gjorde seg klar til åpningsseremonien foran en smekkfull idrettsstadion. Turneringen og hele uken var en unik opplevelse for livet.

Selv om golfturneringen i OL bare varer i fire dager, forplikter alle som deltar seg til å være i Buenos Aires i to uker for å være en del av den olympiske bevegelsen. I tillegg til idrettsarrangementene tar utøverne del i diverse utdannings- og kulturprogram rettet mot ungdom.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.