Offisielt: Rory bryter med Titleist

Offisielt: Rory bryter med Titleist

HANS NYE SPONSOR: Blir Rory McIlroy Nike Golf sitt nye ansikt utad? (Foto: All Over Press/Illustrasjon)

Stadig mer peker på at Suzann Pettersen og Tiger Woods får Rory McIlroy som "lagkamerat" i Nike. Nå venter en milliard-avtale på verdenseneren.

Rory McIlroy og sportutstyrsselskapet Acushnet, som fører både Titleist og FootJoy i Europa, annonserte tirsdag at nord-iren ikke vil forlenge deres nåværende avtale utover dette året.

De siste ukene har det svirret rykter om en Nike-overgang for Rory McIlroy, verdt 250 millioner dollar - over 1,4 milliarder kroner - fordelt på ti år. Mye kan nå tyde på at det er hold i ryktene.

Dersom Rory skulle skrive under en avtale med den Oregon-baserte sportsgiganten kan Nike skilte med å ha golfverdenens to desidert største navn under sine vinger.

Les også: Nike-ryktene tiltar 

Dette er ikke første gang Titleist mister en stjernespiller til en konkurrent som tilbyr mer lukrative kontrakter. Sergio Garcia, Phil Mickelson og Ernie Els har alle vært Titleist-spillere, men spiller nå for henholdsvis TaylorMade og Callaway.

- Vårt mål har vært å tilby Rory det beste utstyret og den beste oppfølgingen for å hjelpe ham med å bli best i verden. Han har vært en fantastisk ambassadør for Titleist og FootJoy-merkene, og vi er stolte over hvordan vårt utstyr har bidratt til hans suksess. Vi ønsker Rory vårt beste, både personlig og profesjonelt på veien videre, sier sjef for Acushnet, Wally Uihlein i en pressemelding.

McIlroy takket Acushnet for "fem spennende og suksessfulle år"

- Jeg vil alltid sette pris på bidraget Titleist har gjort for å gjøre meg til spilleren jeg er i dag, sier McIlroy.

Les også: Nike frister Rory med milliardbeløp?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.