OL blir bra for golf

Montgomerie: – Selv Tiger som beskytter sitt privatliv, vil gjøre unntak når det blir OL i Rio 2016. (Foto: All Over Press)

OL pågår for fullt i London akkurat nå, men det er ytterligere fire år til golf er en olympisk gren. Golflegenden Colin Montgomerie ser frem til lekene i Rio 2012.

Colin Montgomerie, som tok Europa til seier i Ryder Cup 2010, ble inspirert av Andy Murrays seier mot Roger Federer på Wimbledon i London-OL søndag. 

– Nå er golf i ferd med å bli en sport som utøves over hele verden, og OL vil bli en fantastisk pådriver for sporten, sier Monty, som bedyrer at man har gjort sitt ytterste for å utbre golf til hele verden, særlig Asia, de siste årene, samtidig som Europa og USA har stagnert en smule.

Det er mange som mener at Tiger og hans likesinnede ikke vil fikse å bo i en olympisk landsby sammen med alle andre idrettsutøvere. Montgomerie tror imidlertid at selv Tiger vil gjøre et unntak når det er snakk om OL. 

– Hvordan fikser Federer dette? Og Murray? Du er jo der for en uke eller hva det nå er, fordi du må. I Ryder Cup er det  omtrent det samme. Uansett hva slags innkvartering du har, så vil du skjønne at du er del av et lag, og jeg er sikker på at Tiger vil være en del av USAs lag og gjøre et unntak når det er olympiske leker, sier golflegenden.

Det har naturligvis vært mye diskusjon om  hva et OL i golf betyr sammenlignet med en major-turnering – adskillig mindre – og at det derfor ikke bør være en OL-gren. Men Colin Montgomerie er entusiastisk: – Det kommer til å bli fantastisk for golfsporten.  

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.