Olazabal har ingen forventninger

SMERTER: Jose Maria Olazabal har i en årrekke vært plaget av revmatisme. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Målet er å spille "grei golf".

José Maria Olazábal er tilbake på golfbanen denne uken, når Europatouren forflytter seg til Alstom Open de France. Spanjolen, som sliter voldsomt med revmatisme, innrømmer at han ikke har noen forventninger til sitt eget spill.

Turneringen er hans første siden oktober i fjor. Det blir også trolig hans siste på en stund.

- Jeg gir det et forsøk denne uken, men resten av sommeren blir det fri, sier 44-åringen, som har slitt med revmatisme siden midten av 90-årene. Han føler seg bedre, men sliter fortsatt med smerter i skuldrene.

- Det handler om å vente og se. Det er en langsom prosess. Det føles som om mållinjen nærmer seg, men jeg kommer liksom aldri helt fram, sier han.

Om han skulle klare cuten, mener han det vil være fantastisk.

- Jeg spilte 18 hull i går, og da jeg gikk pro-am i dag (onsdag), kjente jeg at jeg ikke har trent slik det kreves for å kunne være kompetitiv. Men å klare cuten vil være en fantastisk bedrift, etter å ha vært ute av det så lenge. Målet er å spille grei golf, mener den doble Masters-mesteren.

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.