Olazabal leder Europa

BESTEVENNER: Jose Maria Olazabal (t.h.) mener The Royal Trophy blir ekstra viktig nå som den spilles i Ballesteros´minne. (Foto: All Over Press)

Jose Maria Olazabal følger Severiano Ballesteros sine fotspor når han blir kaptein i den sjette utgaven av The Royal Trophy.

The Royal Trophy er en lagturnering mellom Europa og Asia, der lag på åtte man spiller en serie på 16 matcher, inkludert foursomes, four-ball og singlerunder slik som i Ryder Cup. Turneringen ble startet opp i 2006, og det er nå bestemt av spanjolen Jose Maria Olazabal blir kaptein i den sjette utgaven av turneringen.

De to første årene var det hans landsmann og beste venn, Severiano Ballesteros som ledet europeerne, og årets konkurranske er dedikert i hans minne.

- Det vil være en stor ære å lede det europeiske laget, og jeg ser frem til turneringen med stor entusiasme. Det faktum at The Royal Trophy er dedikert Seve gjør den neste utgaven ekstremt betydningsfull for meg. Jeg vet hvor viktig denne turneringen var for ham, så dette blir en viktig begivenhet, sier Olazabal

Ballesteros og Olazabal utgjorde det som har vært tidenes mest suksessrike og karismatiske duo i Ryder Cup-historien, og Olazabal sier han var henrykt over muligheten til å spille en ledende rolle i en turnering som æret hans avdøde kamerats store bidrag til golfsporten.

- Mitt vennskap med Seve vil alltid bety mye for meg. Han er aldri langt unna tankene mine, og å være kaptein for Europa igjen vil gjøre de tankene enda klarere, sier Olazabal som også skal lede Europa i Ryder Cup på Medinah Country Club i slutten av september.

Royal Trophy har raskt utviklet seg til å bli en jevnspilt affære. I fjor vant Europa turneringen 8,5-7,5, etter at Henrik Stenson senket en putt på to meter på det siste hullet. Årets utgave ble ikke noe mindre spennende, da Europa vant 9-7 etter å ha ligget under 6-2 før den siste dagen.

- Vi kommer for å vinne, men også og minnes en av de største utøverne av vår fantastiske sport, avslutter Olazabal.

Turneringen spilles fra 14.-16 desember på Empire Hotel & Country Club i Brunei neste år.

 

Kilde: The Royal Trophy


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.