Olazabal sier ja

KLAR FOR RYDER CUP: Jose Maria Olazabal vil med all sannsynlighet styre den europeiske Ryder Cup-skuten i 2012. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Vel og merke dersom han blir spurt.

Jose Maria Olazabal er alles favoritt til å bli Europas neste Ryder Cup-kaptein. Spanjolen har deltatt en rekke ganger som spiller, og han har også erfaring som visekaptein.

Tidligere har spanjolen uttrykt skepsis til å ta på seg rollen på grunn av sine helsemessige problemer, men ifølge Olazabals manager Sergio Gomez vil 44-åringen si ja dersom han skulle få tilbudet. Det siste anser de fleste bare for å være en formalitet.

- Jeg er sikker på at han vil ta kapteinsvervet dersom jobben blir tilbudt ham, sier Gomez til Reuters. - Jeg tror han er frisk og klar, og at han vil bli henrykt.

Europatouren skal avholde en pressekonferanse i forbindelse med neste måneds Abu Dhabi Championship, der det er ventet at Olazabal blir presentert.

Jose Maria Olazabal har vært plaget av skader og dårlig helse det siste tiåret. Han har slitt med revmatisme, blant annet, og spilte bare tre turneringer på Europatouren i 2010. Han har imidlertid planer om å spille samtlige fire turneringer i "Desert Swing" i januar. Da får han seg en tur både til Abu Dhabi, Bahrain, Qatar og Dubai.

Neste Ryder Cup finner for øvrig sted i Medinah, USA, i 2012.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.