Olazabal valgte Poulter og Colsaerts

KAPTEIN: Jose Maria Olazabals 12 utvalgte er klare. (Foto: All Over Press)

Jose Maria Olazabal har utnevt Nicolas Colsaerts og Ian Poulter som sine to wild cards til tittelforsvaret av Ryder Cup neste måned.

Turneringen starter på Medinah Country Club i Chicago i USA i slutten av september. Inkluderingen av Colsaerts og Poulter i troppen betyr at Europa vil bare ha en Ryder Cup-nybegynner på laget for tredje gang siden 1979.

Den rookien er Nicolas Colsaerts, som skriver historie ved å bli den første belgieren til å spille Ryder Cup. 29-åringen vant Volvo World Match Play Championship i mai da han slo Graeme McDowell i finalen, og samlet sammen ytterlige ni topp ti-plasseringer gjennom kvalifiseringen til årets lag.

Poulter vil på sin side spille sin fjerde Ryder Cup. Tidligere har han vært med på å vinne i 2004 og 2008, og tape i 2008. Engelskmannen er kjent for sin lidenskapelige og høylytte stil under turneringen, og har bygget seg opp et rykte som en av de vanskeligste motstanderne i match. Statistikken lyver heller ikke: På sine 11 matcher har han vunnet åtte, og tapt tre.

- Jeg tror de fleste hadde tippet på forhånd at Ian kom til å bli med. Han har en sterk statistikk i Ryder Cup. Han spiller bra nå, selv om han slet litt i starten av sesongen. Han ble syk og kunne ikke spille så mye, men holdningen hans i Ryder Cup har alltid vært eksepsjonell. Han er en av de spillerne som trives i den situasjonen, sier Olazabal om Poulter til europeantour.com.

- Ryder Cup får frem det beste i ham. Man trenger ikke å motivere ham. Bare ved å se ham i øynene kan man se at han kommer til å gi alt, fortsetter han.

- For Nicolas blir det første gang. Om du ser på laget, ser du at han er den eneste rookien. Vi har et erfarent lag. Hans statistikk i matchspill er veldig bra. Han endte på andreplass i World Match Play i fjor, og vant i år. Han har hatt en solid sesong, og han har gjort en ekstra innsats for å komme med på laget. Han viste meg at han virkelig ønsket å være med. Det er derfor jeg valgte ham, sier Olazabal.

Statistisk sett er dette det beste europeiske laget noensinne. I tillegg til å ha tre av de fire beste spilerne i verden, er det første gang alle de 12 spillerne i toppen er innenfor topp-35 på verdensrankingen.

Martin Kaymer har samtidig blitt bekreftet som den siste av de ti automatiske kvalifikantene til turneringen. Etter å ha slitt med formen i lengre tid, har det versert rykter om at Kaymer ønsket å si fra seg sin plass på laget. Laget består nå av:

 

Luke Donald (England)

Sergio Garcia (Spania)

Peter Hanson (Sverige)

Martin Kaymer (Tyskland)

Paul Lawrie (Skotland)

Graeme McDowell (Nord-Irland)

Rory McIlroy (Nord-Irland)

Francesco Molinari (Italia)

Justin Rose (England)

Lee Westwood (England)

Ian Poulter (England)

Nicolas Colsaerts (Belgia)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.