Olsen kåret til årets spiller på Ecco Tour

Olsen kåret til årets spiller på Ecco Tour

Aksel K. Olsen fra Stavanger GK er kåret til årets spiller på Ecco Tour. (Foto: Benjamin A. Ward)

Aksel K. Olsens stødige spill på Nordic League gjennom hele sesongen er blitt belønnet med utmerkelsen «årets spiller» på Ecco Tour.

– Jeg er ekstremt stolt over å ha mottatt årets spiller-prisen i år på Ecco Tour. Dette betyr så mye for meg! Og gratulerer til min gode venn Frederik Dreier med å bli kåret til årets rookie, skriver Olsen på sin Facebook-profil.

«Spilleren har vist et imponerende og stabilt nivå, ikke bare på Ecco Tour, men også på Nordic Golf League. Og ikke bare i år. Han har gjennom de siste sesongene vist en oppadgående kurve, og er nå allerede klar for Challenge Tour neste sesong», heter det i Ecco Tours begrunnelse av utmerkelsen.

Etter å ha kommet smertefullt nærme Challenge Tour-kortet i fjor har Aksel K. Olsen slått kraftig tilbake denne sesongen. 

Med topp-10-plasseringer i halvparten av turneringene han har spilt, inkludert fem pallplasseringer og karrierens første proffseier i PGA Catalunya Resort Championship på starten av sesongen, ligger Olsen på andreplass på Nordic Leagues pengeliste med 36 672 innspilte euro, snaue 2000 euro bak lederen Jacob Glennemo. 

Han debuterte også på europatouren tidligere i sommer under Made in Denmark-turneringen på Silkeborg Ry GC, hvor han slo til med en sterk 17.-plass.

Nordic League består av danske Ecco Tour og svenske Swedish Golf Tour, og det er på danske Ecco Tour hvor Olsen nå er kåret til årets spiller.

Stavanger-spilleren allerede sikret opprykk til Challenge Tour neste sesong. Fredag til lørdag denne uken er han i aksjon i Race to Himmerland pro-am, årets nest siste turnering på Nordic League, og om en måned tar han fatt på andresteget av europatour-kvalifiseringen, hvor han skal starte jakten på europatour-kortet for 2019.

Følg utviklingen i Race to Himmerland pro-am her.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.