Olsen med sterk tredjeplass i Nordic Leagues nye tolvhulls-turnering

Olsen med sterk tredjeplass i Nordic Leagues nye tolvhulls-turnering

Aksel K. Olsen endte på en sterk tredjeplass i Danmark. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Aksel K. Olsen nådde helt til finalen i verdenspremierpremieren på The Tvelve Championship i Danmark, en intens todagers-turnering der rundene ble spilt over tolv hull.

Stavanger-golferen endte på en solid tredjeplass med en sammenlagtscore på 13 under par på 54 hull. Han endte til slutt to slag bak vinneren Axel Boasson fra Island. Olsen var én av fire spillere som nådde helt til finalen, som ble spilt over seks (!) hull.

Det helt nye turneringsformatet så slik ut:

Torsdag startet alle de 69 spillerne i feltet med å spille to tolvhulls-runder. De 30 beste og like etter 24 hull avanserte videre til fredagen. Ni norske spillere var med, deriblant Team Norway-spillerne Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Elias Bertheussen (Trondheim GK). De var sammen med Kevin André Wright (Drammen GK) de eneste norske spillerne som sikret avansement. 

Fredag morgen spilte de 30 beste og like som avanserte fra torsdagens to innledende runder, tolv hull om morgenen. Der ble feltet kuttet ned på nytt til de tolv beste og like. Her ble det exit for Wright, mens Bertheussen og Olsen fortsatte. På ettermiddagen spilte de atter en gang tolv nye hull, før feltet ble kuttet ned igjen til de fire beste og like. Og her var Olsen en av fire «last men standing».

På disse seks hullene gjorde Olsen fem par og en eagle. Tredjeplassen hans er hans tredje pallplassering for sesongen og løfter ham til niendeplass på Challenge Tours pengeliste når tre turneringer gjenstår av årets sesong.

Han befinner seg nå bare drøye 2000 euro bak den viktige topp-5-plasseringen som sikrer Challenge Tour-spill i 2018.

Norsk Golf har foreløpig ikke lyktes i å få tak i Olsen etter runden.

Tourene tenker utenfor boksen

Det blir rettet stadig større oppmerksomhet mot golfsportens behov for videreutvikling og innovasjon for å øke publikumsinteressen, og en oppfriskning av det tradisjonelle slagspillformatet er blant tiltakene mange mener er riktig vei å gå.

European Tour har vært en av foregangsfigurene for de nye tankene i golfen. Tidligere i år arrangerte de turneringen GolfSixes på Centurion Club utenfor London, en turnering som hentet inspirasjon fra Champions League i fotball med gruppespill og avsluttende cup. Her ble matchene spilt over seks hull. 

Vinnerlaget ble den danske duoen og Lucas Bjerregaard, og dermed var det kanskje også passende at det var nettopp Danmark som hadde verdenspremiere på det nye tolvhullsformatet.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.