Om fire år: OL-Golf!

RIO 2016: Suzann Pettersen ser frem til OL i Rio og har OL-ringen på bagen. (Foto: NRK)

– OL i Rio kommer til å  bli kjempespennende for utviklingen av norsk golf! Øyvind Rojahn i golfforbundet ser frem til 2016.

Når den olympiske ilden slukkes i London, er planlegggingen av de neste olympiske leker for lengst i gang, i hvertfall i Norges Golfforbund. 

–– Om fire år er golf på programmet, og hadde OL-uttaket foregått nå, vil Norges golfdelegasjon bestått av tre spillere, Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Espen Kofstad sier landslagstrener Øyvind Rojahn: – Med tre golfere vil vi utgjøre en av de store norske ol-idrettene, men selvfølgelig er det vanskelig å si hva som er situasjonen om fire år. Men vi får jo nå en viss idé om hva som er mulig, fortsetter han entusiastisk. Foruten de tre nevnte, er Knut Børsheim, Anders Kristiansen, Elias Bertheussen og Caroline Martens foreløpig med i NGFs OL-satsing, Team Rio 2016.  

Nåløyet for deltagelse er trangt for golferne. Det kommer til å være 60 spillere i startfeltet for henholdsvis kvinner og menn. De 15 beste på verdensrankingen er automatisk kvalifisert, så Suzann Pettersen som nå er nummer 6 i verden, er klar. Marianne Skarpnord ligger som nr 28 på Order of Merit i Europa, og Espen Kofstad nr 5 på European Challenge Tour, med meritter som er gode nok til å kvalifisert for OL i Rio 2016.  

– Forhåpentligvis vil OL medføre noe mer ressurser enn det vi har til elitesatsing i dag, og prosessen mot Rio både når det gjelder uttak og finansiering, starter nå, dette er det kjempespennende å få ta del i, sier Rojahn. Han er også optimistisk med tanke på hva TV-dekningen av golf vil bety for utviklingen av golfsporten i Norge. Optimismen er vel begrunnet når NRK kan melde om at hele 872 000 nordmenn så Bartosz Piasecki (25) ta et sensasjonelt norsk OL-sølv i fekting i London. Fekting er i likhet med golf, ikke en sport som fyller norske TV-skjermer. 

 

Prestisje kommer etter hvert

Suzann Pettersen har lenge vært helt tydelig på at Rio-OL er et viktig og kanskje det største mål i karrieren. Andre golfere uttaler til pressen at en majortittel betyr langt mer enn et eventuelt gull i olympiske leker. 

 – Jeg tror det kommer til å bli som det har vært i tennis. Det er ikke like gjevt for alle første gang det arrangeres, men prestisjen vil komme etter hvert, Suzann drømmer jo om det. Man må huske at elitegolferne vanligvis kjemper om penger og poeng, og for mange er dette nok en uke som skal passes inn et allerede tett turneringsprogram. Men for norsk golf vil dette være fantastisk, understreker Rojahn.  

Espen Kofstad og Knut Børsheim har også tro på at OL vil styrke interessen for golf i Norge. Les mer om dette i augustutgaven av Norsk Golf.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.