- Ønsker å se oss lykkes, uavhengig av hvor i verden

- Ønsker å se oss lykkes, uavhengig av hvor i verden

GLEDER SEG: Anders Engell ser frem til sin første turnering i Asia. Med i feltet er også Elias Bertheussen og Peter Kaensche. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Imorgen starter tre nordmenn jakten på en fast arbeidsplass på Asia-touren. Unguttene Anders Engell og Elias Bertheussen har NGFs støtte når de prøver lykken på andre siden av kloden.

Onsdag starter Anders Engell, Elias Bertheussen og Peter Kaensche det første Q-School-steget i Asia-tourkvalifiseringen.

 

Med et rekordstort felt bestående av over 650 spillere, blir målet om å bli den første nordmannen på Asian Tour dermed enda vanskeligere for trioen. Sist gang en nordmann forsøkte å kvalifisere seg til Asia Tour var i 2011, da bergenseren Øystein Engevik falt utenfor kvalgrensen. I år er første gang tre nordmenn stiller til start. Verken Bertheussen eller Engell er helt sikre på hva de har i vente.

 

- Jeg har aldri vært i Asia før, så dette er en helt ny opplevelse for meg, men jeg trives. Jeg håper naturligvis å kunne spille meg til en kategori på Asia-touren, så det er målet mitt med oppholdet her borte. I mine øyne er det absolutt store sjanser for det om jeg spiller så bra som jeg vet jeg kan, sier Engell til Norsk Golf.

 

I motsetning til Engell har Bertheussen konkurrert i Asia før. Han har gode minner fra VM i Japan i 2008, da han bidro til Norges andre VM-gull på tre år. Dette blir imidlertid hans første proffturnering i Asia.

 

- Jeg har jo ikke spilt profesjonell golf i Asia før, så vet jo ikke helt hva jeg går til. Egentlig føler jeg at jeg har alt å vinne. Jeg er her nede og trener og koser meg, og kanskje jeg kommer hjem med et kort i baklomma, det er litt sånn som jeg ser på det. Også er det vel sånn at selv om vi er i Asia så er det vel de samme reglene som gjelder: Spiller man bra så er det godt nok, forklarer trønderen til Norsk Golf.

 

Begge de to ungguttene har planer om å spille så mye som mulig i Asia dersom de skulle komme seg gjennom det trange nåløyet. For Engell sin del vil turneringer på Asia-touren prioriteres foran eventuelle Challenge Tour-wild cards fra NGF dersom noen turneringer på de to tourene skulle kollidere.

 

- Hvis jeg skulle kvalifisere meg kommer jeg til å spille så mange turneringer som mulig her i Asia. Jeg kommer selvfølgelig til å kombinere det så godt jeg kan med Challenge-tourene, men det hadde vært kult å spilt til seg en skikkelig bra kategori her borte, så jeg får bli med på de største Asia Tour turneringene, sier Engell.

 

- Hvis jeg kvalifiserer meg så kommer jeg nok til å spille det jeg kommer med på ja. Asia-touren går vel for det meste mens det er snø og kaldt og dårlig med turneringer i Europa, så det passer egentlig ganske bra. Jeg er jo ung enda, så jeg må jo rett å slett bare tåle å reise litt når det er dette man har valgt som yrke. Det er jo en stor tour, så det det hadde vært fett å klare det!, følger Bertheussen opp.

 

Norges Golfforbund ved Øyvind Rojahn byttet i fjor til seg 27 wild cards til Challenge Tour-turnering for norske spillere. Bertheussen og Engell er blant spillerne først i køen når wild cards skal deles ut i år. Men selv om NGF har lagt sin Team Rio-satsing i Europa, støtter de Asia-satsingen til de to.

 

- Så vidt jeg vet backer NGF meg hundre prosent uavhengig om jeg spiller her i Asia eller Europa. De ønsker å se at norske proffer lykkes, uavhengig av hvor i verden vi spiller, sier Engell.

 

Også Bertheussen opplever støtten som utelukkende positiv.

 

- Holdningene fra NGF har vært bra. I fjor brukte vi store deler av vinteren til å trene. I år ønsket vi å endre litt på det, og spille flere turneringer. Dette er jo en fantastisk mulighet for oss, så forbundet har støttet oss hundre prosent på dette.

 

Når startskuddet for Q-School går onsdag, skal Bertheussen og Engell begge i aksjon på Lakeview Golf Club. Peter Kaensche skal på sin spille Royal Thai Army Sports Center.  Der er det meldt strålende sol med temperaturer tett opp mot 30 varmegrader.

 

- Banen er i bra stand, men overraskende vindutsatt til å være i Asia. Scorene kommer til å avhenge mye av vindforholdene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, avslutter Engell.

 

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.