Oosthuizen holder koken

LEDER KLART: Louis Oosthuizen har begge hender og ti fingre om The Claret Jug - førstepremien i The Open. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Louis Oosthuizen viser ingen tegn til nerver i The Open.

Sørafrikanske Louis Oosthuizen har skumle hensikter i årets utgave av The Open. Lørdag gikk han ut i solid ledelse, og det var ingen ting som tydet på at han var preget av favorittstempelet. Han fullførte runde nummer tre på 69 slag, tre under par, hvilket betyr at han går ut på søndagens runde med en ledelse på fire slag.

Paul Casey er nærmeste utfordrer, etter at han gikk en 67-runde lørdag. Deretter følger Martin Kaymer på tredjeplass, sju slag etter Oosthuizen.

Det ser med andre ord ut til å bli en batalje mellom Sør-Afrika og England, selv om mirakler har hendt før. Det har også hendt, både titt og ofte, at solide ledere før siste runde har kollapset fullstendig.

På fjerdeplass ligger også en solid trio bestående av Henrik Stenson, Lee Westwood og Alejandro Canizares. De har åtte slag opp til Oosthuizen.

Rory McIlroy, som ledet etter første runde, og som opplevde en vanvittig nedtur dagen etter med en 17 slag dårligere runde, klatret til en delt 12. plass med sin 69-runde lørdag.

Fullt så bra gikk det ikke med Tiger Woods, som gikk rundt på en over par for andre dag på rad. Dermed blir det etter alle solemerker ingen tredje tittel på rad på St. Andrews for verdenseneren, som begynner søndagens runde på en 18. plass. 12 slag er antakelig for mye, selv for Tiger Woods.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.