Open-mester til PGA-touren

KLAR FOR USA: Louis Oosthuizen skal spille på den tøffeste touren neste år. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Louis Oosthuizen blir en del av PGA-touren neste år.

Det samme gjør Charl Schwartzel, også han fra Sør-Afrika. Det ble kunngjort på PGAs nettsider mandag.

Oosthuizen, for tiden ranket som nummer 23 i verden, vant The Open på St. Andrews i juli, der han slo Lee Westwood med sju slag. Med det ble mannen med det kule navnet den fjerde sørafrikaneren til å løfte The Claret Jug. Bobby Locke, Gary Player og Ernie Els gjorde det før ham.

Siden den gang har 28-årige Oosthuizen slitt med en vond ankel. Bare én turnering har han stilt opp i den siste måneden.

Schwartzel, som er blitt 26 år gammel, har vunnet fem ganger på Europatouren. To av titlene kom i 2010. Sørafrikaneren er ranket som nummer 37 i verden, og han spilte inn nok penger som et ikke-medlem i 2010 til å havne blant de 125 beste på PGAs pengeliste.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.