Opptur for Larsen

OPPTUR: Jan-Are Larsen klatret siste dag av Saint-Omer Open, etter en god sisterunde. (FOTO: Getty Images)

Jan-Are Larsen kom seg under par på sisterunden, og klatret flere plasser på resultatlista. 

Etter en kjedelig runde fem over par i går, tok Jan-Are Larsen seg kraftig sammen på sisterunden. Til tross for en trippelbogey på runden, reddet han en runde under par med fire birdier. Dermed klatret han 11 plasser på lista, og han ligger på en foreløpig 22.-plass. Totalt er han to slag over par. 

For Peter Kaensche gikk det andre veien, han falt ti plasser etter en grei runde som fikk en avslutning han trolig ikke er spesielt fornøyd med. 

På de tre siste hullene fikk han dobbelbogey, bogey og bogey. Fire over på de siste tre brakte han fem over slag totalt, og to over på sisterunden. Fram til de tre siste hullene lå han to slag under par. 

Han er foreløpig på en 43.-plass. 

 

LØRDAG, 3.runde:

Larsen og Kaensche holdt sammen på resultatlista også tredje dag på europatouren i Frankrike. Men denne gang gikk det nedover.

De to norske spillerne falt et stykke på lista etter 76-runder tredje dag av Saint-Omer Open. 

Larsen spilte på seg fem bogeyer. Og med en birdiefri runde ble det hele fem over par.

Kaensche gjorde seks bogeyer og en birdie, dermed ble det fem over også på ham.

Totalt er de norske gutta tre over par, på en 33.-plass. På sisterunden går Larsen og Kaensche sammen, noe de kanskje kan dra nytte av. 

Engelske Jamie Elson gikk tre under par, og er totalt sju under og alene i tet. Dagens beste runde sørget Raphel Jaquelin fra Frankrike for med 66 slag. Han er nummer to, seks under par. 

 

FREDAG, 2.runde: 

To av nordmennene spilte seg opp til topp ti-plasseringer etter andre runde av Saint-Omer Open i Frankrike.

Jan-Are Larsen var en av dem, og han imponerte med blant annet tre strake birdier. Det ble fem totalt og en bogey, men med tre under par for dagen klatret han hele 31 plasser på resultatlisten. Totalt ligger han to under par. 

Tiendeplassen deler han med blant andre Peter Kaensche, som fortsatte det gode spillet fra førsterunden. Det ble ett slag under par også på dagens runde, som besto av fire birdier, tre bogeyer og resten par. Birdien på sistehullet førte også ham inn på topp ti-lista. 

De to var de eneste nordmennene som kvalifiserte seg til helgens to siste runder. 

Robert Dinwiddie fra England spilte seg til topps etter en imponerede 65-runde. Med det er han seks under par, og ett foran nummer to, Martin Wiegele fra Østerrike. 

 

Opp og ned

Eirik Tage Johansen spilte seg kraftig opp etter den svake førsterunden, sju slag over par. En 70-runde og  42 plasser opp var imidlertid ikke nok til at han klarte cuten som gikk tre over par. Totalt var Tage seks slag over par.

Marius Thorp falt 61 plasser etter en runde fem over par. Med ett slag over par på førsterunden, ble også han stående med seks slag over. 

Lars Petter Brovold endte ni slag over par, så heller ikke han får spille i helgen. 

 

TORSDAG, 1.runde:

Peter Kaensche imponerte med tre strake birdier på førsterunden i St.Omer, og ligger godt an til å få spille i helgen. 

Det er mange nordmenn i aksjon på den minste av turneringene på europatouren. Saint-Omer Open spilles i Frankrike, og første dag var det Peter Kaensche som imponerte mest av de norske. 

Tre strake birdier lar seg seg høre, og Kaensche endte med en 70-runde, ett slag under par og en 13.-plass før andrerunden.

Godkjente plasseringer ble det også for Marius Thorp og Jan Are Larsen, som er på 41.-plass, ett slag over par. Begge spilte seg til fire birdier og en bogey på rundene sine.

 

Nesten sist

To som ikke lyktes særlig godt i Frankrike var Lars Petter Brovold og Eirik Tage Johansen. Tage har var i god form i det siste, men på førsterunden ble det seks bogeyer og en dobbel. Dermed er han nesten sist på 147.-plass, sju over par, før andrerunden fredag. Det blir ingen enkel oppgave for Tage å klare cuten, men med en superrunde, kan det kanskje gå.

Brovold er på 135.-plass etter en runde som besto av åtte bogeyer, to birdier og resten par. Med seks over par totalt har han en bitteliten mulighet til å spille seg inn i helgens finalerunder. 

Østerrikske Martin Wiegele og irske Com Moriarty er i delt ledelse, fem slag under par. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.