Oslo og Bærum tok hjem seieren

Vinnerne: Oslo GK tok Lag-NM-tittelen for damene i år også, mens Bærum GK vant herreklassen. (Foto Øystein Schille)

Oslo-jentene holdt hodet kaldt og vant! Det samme gjorde gutta fra Bærum. 

Marita Engzelius, Nicoline E. Skaug og Elisabeth Haavardsholm hadde ingen problemer med å ta hjem nok et lag-mesterskap. Jentene vant med en suveren score på 360, hele 14 slag foran jentene fra Bærum Golfklubb. Elisabeth spilte dagens beste runde av jentene, 74 slag, med Marita hakk i hæl på 75.

Marthe Wold fra Stavanger GK spilte forøvrig også 75 slag, men sammenlagt var det Asker-jentene Karin Dickinson, Lene Hafsten-Mørch og Nina Jordal Offenberg som tok 3. plassen med en score på 384. 

I herreklassen ble det litt jevnere, men ikke mer enn at Bærum GK vant foran Oslo GK og Stavanger GK. Bærums Marius Thorp spilte dagen beste runde av herrene med 72 slag, men Oslo-herrene var ett slag bedre sammenlagt i søndagens runde. Dette holdt allikevel ikke, Bærum GK, 646, tre slag foran Oslo GK (649) og fjorårets mestere, Stavanger klatret opp til 3. plass. 

Bærums lag besto av Marius Thorp, Knut-Alexander Schiager, Jonas Guriby Dahl, Philip Kaiser, Christen Levestad og kaptein Fredrik Enge.

Norsk Golf gratulerer vinnerlagene. Torsdag førstkommende er det klart for nytt norgesmesterskap med Oslo Golfklubb som vertskap på Bogstad, men da er det bare enkeltprestasjonene som teller!

Lørdag: Lag-NM er i full gang på Losby, og etter to dagers spill er det Oslo GK som leder på spinnesiden, mens Bærum GK ligger i tet i herreklassen.

På Oslos lag er det Marita Engzelius og Nicoline Engstrøm Skaug som har vært i ilden fredag og lørdag. De ligger nå med en sammenlagt score på 211, fem slag foran Bærum GKs jenter. På Bærums lag er det Olivia Hüulert, Annette Lucia Lyche og Marit Bjerke som har levert rudnene. 

Skjeberg GK med Line Berg og Monica Gundersrud ligger på tredjeplass med 226 slag. 

 

Etter det kraftige tordenværet ble spillet stoppet i to timer fredag, og det ble bestemt at ettermiddagens fourball-konkurranse skulle deles i to, med ni hull fredag fra klokka 15.30 og ni hull lørdag formiddag. Dermed utgikk lørdagens foursome. Imidlertid ble det gjennomført  en full runde fourball. 

I herreklassen er det også jevnt i toppen. Marius Thorp, Philip Kaiser, Knut-Alexander Schiager og Jonas Guriby Dahl leder med fire slag foran Oslo GK. Her har Vilhelm Bogstrand, Markus Faye Leandersson, Tore Erik Ullberg Knudsen og Mathias Lynne Schjølberg spilt til en score på 424 før søndagens singlematcher.

Arrangørklubben Losby GKs lag kommer som en god nummer tre, med Boris Christov, Lars Michelsen, Fredrik Hansen Jullum og Atle Ruden på laget. Fjorårets norgesmestere, Stavanger GK ligge foreløpig på samme poengsum som Grønmo GK: 430, ti slag bak lederlaget fra Bærum.

- - - - 

 

Torsdag

Det er ikke bare The Open som skal prege helgen. I Norge er det lag-NM på Losby, samt 1. og 2. divisjonsfinaler på Øst- og Vestlandet.

I  fjor vant  Stavanger GK herreklassen suverent. Laget i år består av Eirik Tage Johansen, Are Friestad, Ole Ramsnes, Aksel Olsen og Petter Mikalsen . I dameklassen er det Oslo GK med Marita Engzelius, Nicoline Skaug og Elisabeth Haavardsholm, med Ingrid Hagen som kaptein som skal forsvare mesterskapstittelen på Losby denne helgen. 

På Aurskog Finstadbru GK og Sandnes GK i Rogaland spilles Lag-NM 1. divisjon. Larvik GK stiller lag både i herre- og dameklassen på Aurskog Finstadbru. I damelaget spiller Mariell Bruun, Ragnhild Skilbred og Janne Lisæther.

Herrene representeres av Andreas Halvorsen som var et omspill unna å vinne Suzann Junior Challenge tidliger i uken, samt Martin Sørensen, David Martinsen, Mads Larsen og med Henrik Björelind som spillende kaptein. – Vi håper å være med i toppen å "krige", skriver Larvik GK på sine nettsider.  

Lag-NM for 2. divisjon avdeling Vestlandet (herrer og damer) spilles på Solastranden golfklubb. Arrangørklubben har en tøff tradisjon å leve opp til da Solastranden har vunnet på hjemmebane begge gangene klubben har arrangert Lag-NM 2. divisjon (2007 og 2010). 

– Spillerne vil møte en bane som er bedre enn noen gang før. Den er lett å gå, men dersom dagens værmelding for kommende helg slår til vil vinden bli en betydelig faktor og da er ikke banen lett å få lave score på,skriver Egil Reimers fra Solastranden i en epost.  

Elverum GK og Nes09 GK er vertskap for de øvrige 2. divisjonsmesterskapene.  

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.