Oslo GK stemte ja til nytt klubbhus

Oslo GK stemte ja til nytt klubbhus

Skisse av det som kan bli Oslo Golfklubbs nye klubbhus. Bildet er publisert med tillatelse fra klubben.

Det velkjente gule klubbhuset til Norges eldste golfklubb trenger en oppgradering. Mandag stemte Oslo GKs medlemmer for å bygge nytt klubbhus.

Klubben har i lengre tid evaluert hva som skulle gjøres. Alternativene har vært å rehabilitere dagens klubbhus eller bygge nytt. 

– Vi kan ikke fortsette med overflatisk behandling av bygget, slik det har vært til nå. På innsiden av veggene er det avdekken flere feil og mangler som det må gjøres noe med i løpet av et par-tre år. Når alle disse tingene er fikset, har man brukt et tosifret antall millioner. Det er mye penger å bruke på noe medlemmene ikke vil se forskjell på, sa daglig leder Niels Vik da Norsk Golf først omtalte saken i januar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik ser klubbhuset på Oslo GK ut i dag. Nå er tiden moden for en oppgradering. (Foto: Oslo GK)

Medlemmene skulle i utgangspunktet stemme over klubbhusets fremtid under et ekstraordinært årsmøte i mars, men møtet er blitt utsatt etter at det ble behov for en enda grundigere vurdering av alternativene.

Mandag møttes nesten 300 av klubbens medlemmer for å stemme over klubbhusets fremtid. Med 259 mot 33 stemmer vedtok de å bygge nytt, skriver klubben på sine nettsider

Oslo Golfklubb bygde om og oppgraderte banen for ni år siden, og det supermoderne klubbhuset vil nå stå i stil med resten av anlegget. I det nye klubbhuset vil det bli 450 kvadratmeter avsatt til innendørs treningsmuligheter, både simulatortrening og gym.

Prosjektet er ventet å koste 57 millioner kroner, og klubben har sikret finansiering gjennom banklån, støttelån fra medlemmer, samarbeidsbeidspartnere og offentlige tilskudd.

Planlagt oppstart av byggingen er høsten 2018.

Klikk her for å se bilder fra klubbhusprosjektet på Oslo GK. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.