Otto vant med ni slag

Hennie Otto ble historisk i helgen.

Otto gikk til topps i Vodacom Championship med en seiersmargin på hele ni slag. Totalt endte han 28 slag under par.

Han var nær ved å knekke en annen rekord også. Hadde han gått ett slag til under par, ville han ha tangert Sunshine Tour-rekorden på 29 under par fordelt på 72 hull. Den rekorden er det Mark McNulty som har - en bedrift han oppnådde i 1987. David Frost har også gått en turnering på 29 under par. Det skjedde i 1994 under South African PGA Championship.
- Jeg hadde flaks, sa Otto etter triumfen, ifølge golf365.com. - Hvis det er din helg, så er det din helg. Jeg kjente igjen følelsen fra da jeg vant Italian Open. Når du går inn i turnering og begynner å slå baller, så føles det plutselig ut som om det er noe der. Jeg har følt det sånn i de siste turneringene, men jeg gjorde færre feil denne helgen, og det utgjorde hele forskjellen, sa han etter seieren.
 
Den tidligere største seiersmarginen var på seks slag. Mark Cayeux hadde den tidligere rekorden i 2005.
Otto la grunnlaget med en 61-runde den andre spilldagen. Det betydde at han ledet med fem slag etter to runder. Han var 18 under par etter to runder - noe som også er rekord på Sunshine Tour.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.