Over og ut for Bruun

SLÅTT UT: Mariell Bruun vant 16-delsfinalen, men måtte gi tapt i 32-delsfinalen. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Mariell Bruun startet dagen med seier, men måtte gi tapt i 16-delsfinalen av Girls British Amateur Championship.

Bruun var den eneste norske spilleren som kvalifiserte seg til sluttspillet i den prestisjetunge turneringen, og fikk en god start på dagen med seier i 32-delsfinalen på starten av dagen. Den matchen vant hun etter en imponerende snuoperasjon.

Bruun var tre ned etter halvspilt runde i den kraftige vinden, men Bruun samlet seg raskt. På det 13. hullet drivet hun green på par 4-hullet og toputtet for birdie, og var med det bare en ned. Avgjørelsen kom på det 18. der Bruuns spanske motstander treputtet og Mariell vant matchen. På ettermiddagen var det dessverre over og ut for Bruun.

Landslagstrener Jonas Lilja oppsummerer 32-delsfinalen mot spanske Clara Baena slik.

- Etter en fantastisk avslutning på den første matchen fikk Mariell 20 minutter på å summe seg, spise og lada om til match mot en ny spanjol. Hun fikk en god start og var all square etter tre hull, men siden gjorde hun en rekke dårlige beslutninger som ledet til tap av flere hull, og Mariell var fire ned etter ni hull. Vinden og regnet var tidvis brutal på ettermiddagen, par 4 hull ble til lange par 5 -hull, og par 5 hull ble til korte par 4 hull. På back nine forsøke Mariell å komme nærmere, men spanjolen spilte stabilt og avgjorde matchen med birdie på hull 14. Tap 5/4, oppsummerer Lilja runden overfor Norsk Golf.

- Mariell har gjort en bra turnering, og ser vi til de siste 18 hullene i kvalet samt den første matchen vartet Mariell opp med fantastisk spill. Hun har et stort potensial og er en herlig fighter på banen. Nå blir det trening imorgen, og jeg håper på tøffe værforhold - det trenger vi å trene på. Å lese vinden, lie og hardhet på greenene behøver å bli bedre. Vi skal også bli bedre på å slå de ulike slagene som kreves i dette været, sier Lilja.

Scoreboard

Les også: Bruun klar for sluttspillet


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.