Over og ut for Knut

SLITER: Knut Børsheim klarte ikke å komme videre fra andre steg av Q-School.

Børsheim røk ut av PGA-kvalet til tross for sluttspurt.

Norge får ingen spillere på neste års PGA-tour. Først bestemte Henrik Bjørnstad seg for å legge opp. Natt til søndag røk det andre norske håpet, Knut Børsheim, ut av kvalifiseringen.

Fana-spilleren hadde spilt seg til det andre steget på Q-School i Beer Creek, der bare de tjue beste etter fire runder gikk videre til det altavgjørende finalekvalet.

Børsheim klarte ikke oppgaven, men står igjen med æren i behold ettet en sterk avslutning. Etter to svakere åpningsrunder, fulgte bergenseren opp med langt bedre spill.

71 slag på tredjerunden ble etterfulgt av 73 på sisterunden, hvilket var én av de sterkeste scorene for dagen.

Knut Børsheim endte turneringen sju over par. Det holdt til 35. plass, fem slag bak den magiske 20. plassen.

Tyrone van Aswegen vant på -11 totalt.

 

FRA LØRDAG: Nordmannen spiller Q-School i Bear Creek denne uken, og etter at han åpnet med en runde på to over par, var forutsetningene før runde tre klare. Han måtte under par for å ha heng på spillerne som etter 18 hull lå blant de 20 beste.

Men istedenfor å senke scoren, ble det stikk motsatt for Børsheim. Fem over par ble fasiten til slutt, etter blant annet to doble bogeys og fire enkle.

Det lysnet imidlertid på tredjerunden natt til lørdag. Etter dag på 71 slag ligger Børsheim nå på 50. plass med en totalscre på +6. I øyeblikket må ha ned på -1 for å komme innenfor topp-20.

Dermed er oppgaven like klar som vanskelig før sisterunden: Knut Børsheim må gå lavt, virkelig lavt, dersom han skal komme seg videre til det siste steget på PGA-kvalet.

Med det ligger han på delt 53. plass, og han har ni slag opp til 18. plass. Det skal med andre ord holde hardt på de to siste rundene som gjenstår.

Mike Ruiz leder kvaliken på 13 under par.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.