Overlegen Kofstad

SOLID: Espen Kofstad tok en overbevisende seier i Skåne denne helgen. Foto: All Over Press.

Espen Kofstad  tok en knusende seier i ukens Nordea Tour-kvalik. Han var ikke den eneste nordmannen som imponerte.

22 nordmenn har denne uken spilt kvalik til 2011-utgaven av Nordea Tour. Kvalifiseringen har foregått over tre forskjellige baner i tre separate turneringer. Spillere har vært i aksjon på Elisefarm, Österlens- og Ljunghusens GK.

 

Elisefarm

På Elisefarm GK har Espen Kofstad stått for en knusende seier. Med fire under par for turneringen endte han 11 slag foran nestemann, danske Joachim Hansen på syv over. Kofstad begynte dagen på par og kunne notere dagens beste score på 68 slag, fire under par. Han ledet turneringen fra start til slutt, og ingen spillere var i nærheten av å dytte ham ned fra toppen. Losby-spilleren fortsetter dermed sin solide form. Tidligere i år vant han norgesmesterskapet på Byneset, og for et par uker siden kvalifiserte han seg til andre steg av Europatour-kvaliken.

 

Österlen

Kofstad er ikke den eneste nordmannen som har levert solid spill denne uken. På Österlens tok Fredrik Frank Kollevold fra Bærum GK en sterk fjerdeplass. Det har vært vanskelige spilleforhold i Sverige, og en sisterunde på fire over par tok ham til ni over for turneringen. Også Stian Hansen fra Grønmo har gjort det bra på Österlens-banen. Med en sisterunde på tre over par endte han tolv over for turneringen. Det hold til en delt åttendeplass. Svenske Jacob Glennemo vant turneringen fem slag foran Kollevold, fire over totalt. 

 

Ljunghusen

På Ljunghusens GK er det Elias Bertheussen som har gjort det best av de norske gutta. 19-åringen endte på 11. plass med en avslutningsrunde på par. Totalt endte han fem over for turneringen. Neste nordmann på listen er Anders Borger Kristiansen som er tilbake fra et skadeopphold. Kristiansen har måttet tilbringe store deler av sesongen på sidelinjen med et tretthetsbrudd i ryggen. Denne uken endte han på en 28. plass i Sverige. Alfred Kerstis fra Sverige vant turneringen med seks under par totalt. Han var kun en av to spillere som endte under par for turneringen.

Resultater

Elisefarm

Österlen

Ljunghusen


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.