Overlegen Kofstad vil ut i Europa

ØKTE LEDELSEN: Espen Kofstad hadde grunn til å smile på Byneset. Losby-spilleren ledet NM fra start til mål. (FOTO: Tom Erik Andersen)

Losby-spilleren utklasset resten av feltet under NM på Byneset.

Da Espen Kofstad rullet i den siste putten under finalerunden av Norgesmesterskapet på Byneset søndag ettermiddag, var det for lengst klart at Losby-spilleren ville vinne.

Norgesmesteren fra 2008 var fullstendig overlegen i 2010-utgaven av mesterskapet. Med en avsluttende 66-runde endte Kofstad med en sammenlagtscore 16 slag under par.

Dermed vant han sju slag foran fjorårsvinner Knut Børsheim fra Fana.

Kofstad ledet årets NM fra start til slutt. Etter å ha avsluttet sitt college-opphold i USA er han nå klar på hva han vil gjøre.

- Jeg ønsker å spille på Europatouren og satser på å klare det gjennom kvalifiseringsspill nå i høst. Jeg håper og tror at jeg kan komme meg gjennom den kvalifiseringen, og at jeg har et spill som holder på det nivået, sier Espen Kofstad.

Losby-spilleren har en god amatørkarriere bak seg, med NM-gull både individuelt og for lag i tillegg til sterke resultater som collegespiller.

Knut Børsheim, som vant NM på Meland i fjor, måtte denne gang nøye seg med andreplass. Børsheim avsluttet med en 68-runde søndag, og plasserte seg tre slag foran Stavanger-spilleren Are Friestad (71 slag søndag) og Øystein Engevik fra Bjørnefjorden.

Engevik avsluttet NM med dagens beste runde. Den bogeyfrie 65-runden inneholdt fem birdier og en eagle.

Se resultatliste fra NM

 

Fra lørdag: Kofstad fra Losby GK måtte opp i 71 slag på tredjerunden i NM, men økte likevel ledelsen fra to til fem slag. Han er totalt ti under par.

Are Friestad fra Stavanger klatret til andreplass med en 70-runde i dag. 

Dagens største prestasjon sto Grønmo-spiller Anders Engell for med sin 63-runde, som inneholdt ni birdier. 

Engell, Knut Børsheim og Are Friestad deler andreplassen fem slag under par. 

Fra fredag: Espen Kofstad leder NM på Byneset også etter andre dag. Men det var en trønder som hadde dagens beste runde.

To runder på 60-tallet, 67-69, gjør at Losbys Espen Kofstad fortsatt leder NM for herrer. Fem birdier og to bogeyer ble fasiten på andrerunden, og ni under par totalt. Det er to slag foran nummer to, Elias Bertheussen fra Trondheim GK. 

Og det var trønderen som sto for dagens beste runde, en 65-runde førte Bertheussen opp til andreplass. Runden besto av seks birider, en eagle og en bogey. Han spilte en 72-runde første dag. 

Vetle Marøy (Bergen GK) og Lars Petter Brovold (Onsøy) følger nærmest. Marøy kopierte 69-runden fra første dag. Brovold var ett slag dårligere (70) fredag.

Dagens rakett i feltet, i tillegg til nevnte Bertheussen, var Are Friestad. Stavanger-spilleren klatret til femteplass med en meget sterk 67-runde, og forbedret seg således med hele sju slag fra åpningsdagen.

Feltet ble kuttet ned til drøyt 50 mann, og cuten gikk ti slag over par. 

Se leaderboard NM


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.