Øyner han endelig en major-tittel?

NUMMER TO: Steve Stricker har mange triumfer på PGA Tour, men mangler en major-tittel. (Foto: All Over Press)

Han er nummer to i verden, men har fortsatt ikke vunnet en major.

Han har vunnet åtte ganger på PGA Tour, han er rangert som verdens nest beste golfspiller bak du vet hvem, han har deltatt i Presidents Cup tre ganger, han er et sikkert kort på det amerikanske Ryder Cup-laget, og han deltar i The Masters for tiende gang.

Men hva mangler Steve Stricker?

- En major? kontret Stricker da han selv fikk spørsmålet av en jornalist etter treningsrunden på Augusta tirsdag.

Han holdt blikket til journalisten.

- Er det riktig svar på spørsmålet ditt? Er det svaret du vil ha? Jeg vet akkurat hva jeg mangler, men det er en veldig fin linje mellom det å prøve hardt og la det komme naturlig. Naturligvis er det en drøm som foreløpig ikke er oppnådd, men jeg fokuserer ikke på det. Det får skje når det skjer, poengterer Stricker.

Han har vært nær flere ganger. Han ble nummer to i PGA Championship i 1999. To ganger har han blitt nummer fem i US Open. I fjor havnet han på sjetteplass i The Masters, hans beste prestasjon på Augusta.

- Etter de siste endringene på banen, er dette blitt en 'big-hitters-course' - en bane for de lengstslående. Det passer ikke mitt spill spesielt godt. Skal jeg ha en genuin sjanse, må fairwayene være raske og greenene bløte, mener Stricker.

Halvveis ut i Masters-uken er alt ganske bløtt på Augusta. Greenene tar imot det meste. Problemet får Stricker er lite rull på fairwayene. Derfor håper han på tørrvær de nærmeste dagene.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.