Ozaki inn i Hall of Fame

BLIR SATT PRIS PÅ: Jumbo Ozaki, her på et bilde fra 1997, er henrykt over å bli tatt opp i golfens Hall of Fame. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Jumbo Ozaki blir tatt opp i golfens Hall of Fame neste år.

Ozaki, som vant over 100 turneringer og vant den japanske pengelisten hele 12 ganger, ble valgt inn via internasjonale stemmesedler. Han fikk over 50 prosent av stemmene fra journalister, golfpersonligheter og andre Hall of Fame-medlemmer.

Han vil bli tatt opp i det ærefulle selskapet 9. mai neste år. Det samme blir Ernie Els, Doug Ford, avdøde Jock Hutchison og tidligere president George H.W. Bush.

Ozaki hadde 111 seirer, alle i Japan, med unntak av New Zealand PGA Championship i 1972. Ozakis store nedtur var at han aldri vant i USA, selv om han hadde topp ti-plasseringer både i Masters og US Open.

Isao Aoki er fra før av den eneste japanske spilleren i Hall of Fame.

- Jeg er veldig, veldig glad og beæret. Jeg takker alle som har støttet meg siden jeg ble proff i 1970. Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke spilte mer utenfor Japan, men jeg dedikerte livet mitt til japansk golf, og jeg er ekstremt takknemlig overfor de som stemte på meg og mente jeg var verdig denne æren, sier Ozaki.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.