Paddy: - OL trenger McIlroy

Paddy: - OL trenger McIlroy

SYMPATI: Padraig Harrington har forståelse for at Rory McIlroy sliter med å bestemme seg. (Foto: All Over Press)

Padraig Harrington sier den olympiske komité må involvere seg i Rory McIlroy og Rio 2016-sagaen for å sikre golfsportens kredibilitet.

Harrington, som selv er irsk, sier det er urettferdig å forvente at en spiller skal velge mellom å representere Irland eller Storbritannia under OL. 

 

Når McIlroy tidligere har representert nasjonen sin i World Cup of golf, har det vært gjennom Irland. Dette er fordi det irske forbundet dekker både Nord-Irland og republikken. Slik systemet er i OL må McIlroy imidlertid velge om han skal representere Irland eller Storbritannia.

 

Les også: McIlroy kan hoppe over OL

 

- Ingen utøver bør ta en slik avgjørelse. Nærmere bestemt, ingen 23-åring bør bli spurt om å måtte ta stilling til noe slik, sa Padraig Harrington i et intervju med BBC tirsdag.

 

- Sannheten er at folk i politikken har diskutert og forhandlet om dette de siste 100 årene, uten å komme til enighet. Hvorfor må en 23-åring ta stilling til hvem han skal spille for, bare fordi han klarer å slå en liten hvit ball?

 

Det følsomme temaet har fått McIlroy til å vurdere å droppe hele OL. Harrington sier det vil være et skudd i baugen for golfsportens kredibilitet om verdenseneren ikke deltar i den første golfturneringen under de olympiske leker på over 100 år.

 

- Det er veldig uheldig, siden det betyr veldig mye for golfsporten at han deltar. Det er uheldig siden golf bare er med i OL i en prøveperiode, sier en bekymret Harrington.

 

- Som ire har jeg enormt med sympati for ham, men enda mer som en sportsmann. Det er en ekstraordinær situasjon. Vi trenger våre beste spillere der for å vise at golfen tar OL seriøst. Det ville vært bra om den olympiske komité kunne ta en avgjørelse på vegne av spilleren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.