Pallplassering og avansement for Søbstad

SOLID: Alexander Søbstad imponerer stort i sesonginnspurten på college. (Foto: Christian Døvle)

Alexander Søbstand rundet av en flott uke i Arizona med å kvalifisere seg til storturneringen NCAA Championship.

Denne uken har det blitt spilt Regionals-finaler i store deler av USA. Her vil de fem beste lagene, og de fem beste individuelle utøverne fra hver region kvalifisere seg til NCAA Championship i Kentucky 15-19 mai. Onsdag ble det klart at Alexander Søbstad vant en billett turneringen, som eneste CSU-Monterey Bay-spiller.

 

For mens laget hans endte på 7. plass i lagkonkurransen, 12 bak den viktige 5. plassen, klarte Søbstad å holde hodet kaldt dagen gjennom. Trønderen startet dagen på 4. plass, og klatret til 3. plass med en avslutningsrunde på en over par (73). Selv om dette var hans høyeste score for uken, var det vanskeligere forhold på Wigwam Golf Course, og ingen av de 108 spillerne i feltet kom seg ned på 60-tallet.

 

Søbstad var med to birdies to under par etter halvspilt runde, og var på det tidspunktet bare slaget bak teten. På de siste ni ble det imidlertid en bogey og en dobbelbogey, mens med par på resten av hullene fikk han jobben gjort. Med -4 sammenlagt i turneringen endte han tre slag bak vinneren Jim Knous (Colorado Sc. of Mines).

 

- Dette var nok en spennende dag for laget vår. Vi spilte bra, men vi falt dessverre fra hverandre på de siste ni hullene. Det var tøft å gå gjennom, men vi har pratet gjennom dette og det vil bare gjøre oss sterkere. Det store lyspunktet var Alex, som endte på tredjeplass og avanserte til Nationals. Han spilte veldig solid, og jeg forventer en sterk forestilling fra ham i National Championship, sa lagets trener Jason Owen etter runden.

 

Resultater

 

Thomas Guste-Pedersen har også vært i aksjon i Regionals-finale denne uken, nærmere bestemt i North Carolina. Dessverre klarte hverken han eller University of West Florida og avansere til NCAA Championship. Guste-Pedersen kan likevel se seg fornøyd med å ha avsluttet med sin beste runde for uken med 71 slag. Dermed har han klatret jevnt og trutt opp leaderboardet siden den skuffende åpningsrunden, og til slutt endte han på delt 38. plass. University of West Florida endte nede på 14. plass i lagkonkurransen.

 

Resultater

 

- - - - - - - - 

 

 

Fra tirsdagen

Alexander Søbstad fortsetter sitt solide spill i innspurten av collegesesongen. Tirsdag klatret han til fjerdeplass i Arizona.

Dermed er det han som drar lasset for CSU-Monterey Bay denne uken, da hans nærmeste lagkamerat befinner seg på 12. plass, mens resten av laget er utenfor topp-50.

 

Tirsdagens runde var en bedring på ett slag fra åpningsrunden for Søbstad. Med 69 slag, tre under banens par gikk han til fem under sammenlagt. Søbstad var på par for dagen etter 12 hull med en bogey og en birdie på scorekortet, men lanserte en sluttspurt med tre birdies på de siste seks hullene for å  avslutte dagen kun tre slag bak lederen Jim Knous (Colorado Sc. of Mines).

 

Det er femteplass som gjelder i lagkonkurransen om CSU-Monterey Bay ønsker å avansere til NCAA Championship, og for øyeblikket okkuperer de plassen bak. Når en runde gjenstår ligger de på 6. plass, og har fem slag opp til Western Washington på den viktige 5. plassen.

 

Leaderboard

 

I North Carolina klatret også Thomas Guste-Pedersen opp leaderboardet i sin Regionals-kvalifisering, men med 81. plass som utgangspunkt for dagen er Kragerø-golferen fortsatt et godt stykke bak. Han fulgte opp sin 78-runde med en 74-runde, og er med det +8 sammenlagt. Tirsdag leverte han stabil golf med to birdies og 14 par, men med to leie dobbelbogeys som ødela scoren.

 

Selv om hans University of West Florida er nede på 10. plass i lagkonkurransen er det jevnt i toppen, og luken på syv slag opp til en topp fem-plassering er i aller høyeste grad overkommelig.

 

Leaderboard

 

For Eline Askeland ble det status quo i avslutningsrunden av NCAA D2 Women's Super Region 2. Hun rundet av turneringen med hennes andre 79-runde denne uken, og avsluttet med det på 26. plassen hun startet dagen.

For Newberry College ble det delt 7. plass i lagkonkurransen, og dermed ikke avansement til NCAA Championship.

 

Resultater

 

- - - - - - - - -

 

Fra mandagen

Collegesesongen nærmer seg slutten, og Alexander Søbstad fortsetter sitt gode spill etter seieren for to uker siden.

Søbstad og hans California State Monterey Bay er i gang med Regionals-finalen NCAA D2 Mens Cent/West Region, der de fem beste lagene i turneringen avanserer til det landsdekkende NCAA Championship-mesterskapet. De fem beste individuelle som ikke er knyttet til et lag vil også kvalifisere seg til turneringen.

 

Søbstad kom godt i gang i åpningsrunden på Wigwam Golf Course i Arizona med en runde på 70 slag, to under par. Med fire birdies, to bogeys og resten par har han fem slag opp til lederen Kyle Souza (Chico State).

 

Les også: Sterk norsk college-uke

 

CSU-Monterey Bay okkuperer den viktige femteplassen i lagkonkurransen, 17 slag bak Chico State på toppen av leaderboardet.

 

- I dag var en solid start for oss. Vårt unge lag har blitt stadig bedre gjennom hele året, og jeg forventer at vi fortsetter å forbedre oss. Denne turneringen er langt i fra over, men jeg er godt fornøyd med starten, sa lagets trener Jason Owen etter runden.

 

Leaderboard

 

Thomas Guste Pedersen og University of West Florida spiller også Regionals denne uken, i North Carolina. Pedersen & co. hadde en treg åpningsrunde, og deler 13. plassen i lagkonkurransen. Også her er det de fem beste som avanserer til NCAA Championship, og i skrivende stund har de syv slag opp til topp-fem.

 

Guste-Pedersen åpnet med en runde på seks over par (78), og deler 81. plassen.

 

Leaderboard

 

Oslo-jenta Eline Askeland har spilt to runder av Regionals-turneringen NCAA Womens Super Region 2, og plassert seg på 26. plass etter runder på 79 og 78 slag. Med +13 sammenlagt har hun 16 slag opp til teten. 

Hennes Newberry College ligger på 8. plass i lagdelen, ni slag bak St. Leo på 5. plass. 

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.