Paramount-løft i Murcia

HIT? I løpet av en drøy måned vil Paramount offentliggjøre hvor temaparken skal ligge. Området rundt Condado de Alhama er manges forhåndstips.

Paramount Pictures bygger gigantpark som skal konkurrere med Disney World i Paris.

Boligmarkedet i Spania ble hardt rammet av finanskrisen. Det gjelder også Murcia sør for Alicante, hvor Polaris World alene har bygd sju golf resorts i løpet av få år. Mange av resortene har opplevd store prisfall. Flere steder har også den videre utbyggingen stoppet helt opp. Men nå er det igje optimisme å spore. 

Denne uken offentliggjorde Paramount Pictures at de vil bygge en ny fornøyelsespark i Murcia. Den nye gigantparken vil gi over 20.000 nye arbeidsplasser i Murcia-regionen, og blir den største fornøyelseparken i Spania.

Foreløpig har ikke Paramount bekreftet akkurat hvor parken skal bygges. Det har fra starten av vært kjent at områdene rundt Condado de Alhama, tidligere eid av Polaris World, ses på som et alternativ, men mange andre interessenter har meldt sin interesse og tilbyr nå alternative landområder i regionen.

Arco Norte, Lorca, Cieza og Molina er noen av de områdene som kan være aktuelle. Det er investorene sammen med Paramount som tar den endelige beslutningen, noe som forventes å være avgjort i løpet av en drøy måned.

Paramount-prosjektet har stort sett blitt godt mottatt av beboere og andre i regionen. Men det finnes også kristiske stemmer. Regionskodinator for Izquierda Unida (Forenede Venstre), José Antonio Pujante, uttrykker at Partido Popular, som har styret i Murcia-regionen, bare har satt igang prosjektet for å vinne stemmer i forbindelse med valgkampen til regionsvalget 2011.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.