Paravslutning for Thorp

GREI DEBUT: Marius Thorp fikk en grei europatourdebut i Alfred Dunhill Championship.. (FOTO: Tom Erik Andersen)

Marius Thorp avsluttet på par, og det ble spansk seier i Sør-Afrika.

Thorp fikk til en mye bedre runde siste dag i Alfred Dunhill Championship, selv om det ble et fargerikt scorekort. Fem birdier, en dobbelbogey og tre bogeyer var fasiten. Totalt endte han ett slag under par, på en delt 21.-plass. 

Rookien Anthony Michael fra Sør-Afrika ledet de tre første rundene, men spanske Pablo Martin fra Spania satte inn en real sluttspurt. Og da Michael endte dagen ett slag over par, mens Martin spilte en solid 70-runde var den spanske seieren klar.

Martin endte 11 under par. Michael delte andreplassen ni under par, med danske Thorbjørn Olesen og sørafrikanske Charl Schwartzel. Olesen debuterte i likhet med Thorp på europatouren, og sto for dagens beste runde med 66 slag. 

TREDJE RUNDE: 

Marius Thorp fikk det tøft på tredjerunden i Alfred Dunhill Championship.

Hele åtte bogeyer måtte Thorp notere på scorekortet på tredjerunden, som ble alt annet enn enkel for debutanten. Tre birdier var ikke nok til å bøte på skaden, og han endte med en 77-runde. Dermed er han ett slag under par, og han falt 14 plasser, til delt 19.-plass før sisterunden søndag. 

Anthony Michael spilte en 71-runde, men troner fortsatt på toppen av resultatlista alene, ti slag under par. Spanske Pablo Martin spilte seg inn i tetkampen med en 68-runde. Martin er nummer to sammen med sørafrikanske Dawie van der Walt, ni under par. 

 

ANDRE RUNDE:

Marius Thorp er bare tre slag bak toppen, selv om han falt et par plasser etter andrerunden.

En 71-runde ett slag under par, var fire slag svakere en den strålende førsterunden. En dobbelbogey på hull 15 og to bogeyer ødela noe for Thorp, men fem birdier sørget for en runde under par. 

Totalt er han nå seks slag under, og ligger på femteplass. 

Sørafrikanske Anthony Michael leder fortsatt, nå ni slag under par. 

Bak ham følger to sørafrikanere og en engelskmann på sju under. Med andre ord ligger alt åpent for Thorp med to gode finalerunder. 

 

FØRSTE RUNDE:

Marius Thorp viste tidvis storspill i førsterunden av sin europatourdebut. 

Og for en debut det ble for Thorp som fullverdig medlem av europatouren. En 67-runde som ble avsluttet med fire strake birdier gir god selvtillit og trygghet før fredagens andrerunde. 

Thorp fikk totalt seks birdier og en bogey. Med det er han på delt andreplass, ett slag bak den sørafrikanske lederen Anthony Michael. 

Alfred Dunhill Championship er den første turneringen på 2011-sesongens europatour, og første skritt på veien mot Race to Dubai. Turneringen er blant de minste på sesongens tour, med 1 million euro i premiepotten. 

Sørafrikanske Lous Oosthuizen er nok det største navnet i denne turneringen, men han gikk fire over par på førsterunden og ligger på 110.-plass.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.