Parry holdt hodet kaldt

SEIERSHERRE: John Parry holdt hodet kaldt og vant Vivendi Cup 2010. Foto: All Over Press.

John Parry sikret tourkortet for neste sesong med å vinne Vivendi Cup 2010 søndag, en turnering han ledet fra start til slutt.

En sisterunde på 70 slag, to under par var nok til å sikre engelskmannen John Parrys første seier på Europatouren. En runde som inneholdt fire birdier og to bogeyer gjorde at han endte opp to slag foran nestemann på listen, svenske Johan Edfors. Med dagens seier ble Parry den tredje rookien som seiret på årets Europa-tour, etter spillere som James Morrisson og Rhys Davies. Dermed kunne han inkassere 204 000 euro, over 1,6 millioner kroner.
Etter en middelmådig sesong så langt lå Parry før denne helgen an til å måtte gå gjennom q-school kvalifiseringen for å kjempe om tourkortet for neste sesong, men søndagens resultat sikret spill på Europatouren også neste år. Hans høyeste plassering så langt i år har vært 20. plassen han fikk forrige uke i Østerrike. Da ledet han etter halvspilt turnering. Denne uken holdt han løpet ut.
- Jeg var nervøs, og måtte kjempe for å kontrollere følelsene mine. Spillet mitt var heldigvis bra, og konsentrasjonen var på topp hele tiden, fortalte han i presseboksen etter runden.
Han er lettet over at han er sikret spill på touren minst ett år til.
- Mye av presset er nå vekk. Nå vet jeg i hvertfall hvor jeg kommer til å spille neste sesong.
En annen spiller som puster lettet ut er irske Padraig Harrington. Harrington har nok følt presset på seg til å prestere for å rettferdiggjøre hans uttak til årets Ryder Cup-lag. Kaptein for det europeiske laget, Colin Montgomerie valgte iren foran spillere som Justin Rose og Paul Casey som begge har bedre sesonger å skilte med. I dag svarte Harrington kritikerne med å notere dagens beste score på 64 slag, åtte under par. Han klatret med det 34 plasser, opp til åttende plass. 
En perfekt uke å finne tilbake til gammel storform med andre ord.

Kilde: europeantour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.