Parry i ledelsen på St. Andrews

IMPONERER: John Parry leverer mesterlig spill på St. Andrews. Foto: All Over Press.

Engelskmannen rykket fra feltet fredag, og leder med fire slag etter to runder av Alfred Dunhill Links Championship på St. Andrews.

I gufne linksforhold på Old Course på St. Andrews kunne John Parry notere dagens beste score på 65 slag, syv under par. Han ligger tolv under par for turneringen, og leder med fire slag foran Martin Erlandsson fra Sverige. Parry er i god form for tiden, og vant sin første turnering på Europatouren for to uker siden under Vivendi Cup 2010 i Frankrike. Dagens runde var bunnsolid og inneholdt syv birdies og resten par.

- Det er deilig å være der jeg er nå. Jeg har begynt å senke putter fra overalt, fortalte Parry etter runden.

Han lå lenge i faresonen til å måtte gå gjennom q school-kvalifiseringen for å kvalifisere seg til neste års Europatour, men seier to uker tilbake gjorde at han sikret tourkortet for neste sesong. Premiesummen han kunne inkassere på 1,6 millioner kroner kan han spille med mer senkede skuldre i sesongavslutningen. Pengene brukte han på å kjøpe en ny bil. Og nei, det var ikke en dyr italiensk sportsbil, men en Opel Astra.

- Jeg skulle gjerne kjøpt noe finere, men jeg lærte nettopp å kjøre bil så jeg tror ikke forsikringsselskapene er så glade i meg. Derfor ble det en billigere bil i denne omgang.

Det er et sterkt startfelt som stiller i ukens turnering, og store deler av det europeiske Ryder Cup-laget deltar. Av dem er det Parrys landsmann Ross Fisher og tyske Martin Kaymer som ligger best plassert. De ligger på en delt tredjeplass, syv under par totalt.  Fisher syntes forholdene på St. Andrews var i overkant tøffe.

- Back nine har aldri vært så vanskelig, fortalte han etter runden. 

Av de andre Ryder Cup-gutta er Graeme McDowell og Padraig Harrington også oppe i tetkampen. Med sjette og syvende plass henger de godt med før helgens avsluttende runder. 

Resultatlisten finner du her

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.