Parsons Xtreme Golf

Parsons Xtreme Golf

MÅLGRUPPE: Med dyre, smidde jern får PXG en liten målgruppe, men det er ikke usannsynlig at det kommer med full serie til normal pris. (Foto: PXG)

Nytt køllemerke ser dagens lys i USA.

Bob Parsons er mannen bak internettselskapet GoDaddy. De har hatt utrolig suksess med salg av domeneregistrering og andre tjenester for nettsider. Parsons er lidenskapelig golfspiller og det gikk lenge rykter om at han hadde planer innen bransjen. I 2013 begynte han for alvor å investere i golfsporten med kjøpet av klubben han selv var medlem i, den ekstremt eksklusive Golf Club Scottsdale.

 

Prisen var litt over fire millioner kroner. Småpenger for en mann som i 2011 solgte deler av GoDaddy for rundt 14 milliarder kroner. Han skiftet for øvrig umiddelbart navn på klubben til Scottsdalen National Golf Club. Parsons plan for banen har vært uklar. Nå kan det se ut til at den er den av et kommende golfimperium.

 

 

 

 

 

I 2013 stiftet han selskapet Parson Xtreme Golf - PXG. Det opprinnelige navnet var Slick Golf, kanskje ikke så veldig positivt ladet. På nettforum gikk diskusjonen. Skulle Parsons overta et av de eksisterende kølleselskapene? Eller velge å starte noe helt nytt?

 

Scottsdale ligger i Arizona og er et viktig område for golfbransjen. Ping holder til der, og det var hos dem Parsons rekrutterte sine nøkkelfolk. To kølleutviklere ble ansatt og nå ser vi resultatet av dette. I første omgang ser PXG ut til å fokusere på svært dyre, eksklusive køller. Altså i stil med klubben Parsons eier. Det spares ingenting på materialer eller produksjonsmetoder. Det kan tenkes at PXG skal være et slikt selskap, men det er også mange som nekter å tro annet enn at Parsons vil lage vanlige køller for vanlige golfere i nær fremtid. De har blant annet registrert varemerket Darkness for alle varer som kan produseres innen golfutstyr.

 

Dette smidde jernet er alt vi har sett fra PXG til nå. Et smidd hode og 11 skruer med torxhode - det ser ikke billig ut.

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.